20 / 04 / 2024

TMO buğday paralarının ödeneceği tarihi açıkladı! Çiftçiler parasını nasıl alacak?

TMO buğday paralarının ödeneceği tarihi açıkladı! Çiftçiler parasını nasıl alacak?

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday alım fiyatlarını Haziran ayının ilk günlerinde açıklamasının ardından çiftçiler tarlalardaki hasatlarını toplamaya başladı. TMO, ürünlerini ofise satan üreticilere paraların ne zaman ödeneceğini açıkladı. Çiftçiler parasını nasıl alacak belli oldu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hububat alım fiyatlarının açıklamasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üst yönetimi ekinin yapıldığı hasat bölgelerine bir dizi temaslarda bulundu.

Üreticilere TMO'nun 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatları buğday alım fiyatını ton başına 7 bin 50 lira, arpa alım fiyatını ise 6 bin lira olarak açıklanmıştı.

Çiftçilerin buğdayı TMO'ya teslim etmeleri halinde öedemelerin ne zaman yapılacağına ilişkin takvimi TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal duyurdu.

Güldal, alım ve ödeme sürecine ilişkin "Buğday hasadını tamamlayan ve ürünlerini TMO’ya satan üreticilerimiz, 10 gün içinde ürün bedellerini alacaklar. Bakanlığımızın verdiği hububat alım primi ise yeni ekim dönemi öncesi yine bu sene içinde üreticilerimizin hesabına yatırılacak" ifadelerini kullandı.

TMO Genel Müdürü Güldal, ofisin un tedarikçilerine uygun fiyat üzerinden buğday satmaya devam edeceğini de açıkladı.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Venezuela’da buğday üretmek için anlaşma yapıldığını kamuoyuna duyurmuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön