26 / 04 / 2024

TMO buğday fiyatını açıkladıktan sonra paranın hesaplara nasıl geçeceği belli oldu! Çiftçilere ödeme uyarısı

TMO buğday fiyatını açıkladıktan sonra paranın hesaplara nasıl geçeceği belli oldu! Çiftçilere ödeme uyarısı

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2022 yılında buğday alımlarını kaç liradan yapacağı belli oldu. Ürünü TMO'ya veren çiftçilerin paraları nasıl alacağı da belli oldu. Çiftçilere uyarı yapıldı. Paranız içeride kalabilir! İşte detaylar...



ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE KAYITLI OLMAYANLARA ÖDEME YAPILMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) buğday alım fiyatını ton başına 7 bin 50 lira, arpa alım fiyatını ise 6 bin lira olarak açıkladı.

Erdoğan, "TMO sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım, bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacaktır. Ofisimizin arpa alım fiyatı ton başına 5 bin 500 lira alım, 500 prim olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden ürününü TMO'ya veren Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticiler yararlanabilecektir. TMO fiyatı referans fiyat olacak farklı fiyat uygulamalarına gidilmeyecektir" dedi.

Toprak Mahsülleri Ofisi de Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydı olmayan çiftçilerin bir an önce kayıtlarını yaptırmalarını istedi. 

2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ve güncelleme işlemleri 1 Eylül 2021 tarihinde başladı. Sisteme son kayıt tarihi ise 30 Haziran 2022 olarak açıklandı.

ÇKS'ye kaydolmak veya kayıtlarını güncellemek üzere il/ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunan çiftçilerden, Çiftçi Kayıt Formu (EK-1) istenir. İnternet ortamından ve/veya e-devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda sistemdeki ilgili alanlar doldurulur.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön