18 / 04 / 2024

KKM

KKM

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?

Kur Korumalı Mevduat ne zaman sona eriyor? KKM'de son tarih belli oldu

TBMM’ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasını 31 Aralık 2023'e kadar uzatılacak.

Dolar, euro, KKM, ilk 9 ayda hangisi kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Enflasyonun yükseleceğini öngörenler dolar ve konuta hücum etti. Peki, dolarizasyonun önüne geçilmesi için çıkarılan KKM yatırımcıyı enflasyondan korudu mu? İşte en çok merak edilen sorunların yanıtları...

Son dakika! Merkez Bankası'ndan KKM değişikliği

Yapılan değişiklikle bankalarda döviz cinsinden mevduat hesabı olup hala KKM sistemi içinde girmemiş şirketlere KKM'ye geçmeleri için esneklik tanındı.

FED Analistinden korkutan Türkiye yorumu

Fed Analisti Altınoğlu, Avrupa'da 2023 yılı içinde başlayacak olan resesyonun (ekonomik durgunluğun) Türkiye için fırsat olup olmayacağı sorusunu yanıtladı.

Ekonomiyi bekleyen büyük tehlike ne? KKM hesapları dolara döndüğünde...

Kur Korumalı Mevduat sisteminin büyük bir hata ve ekonomik yük olduğunu belirten Prof.Dr. Şenol Başbuşçu, ekonomiyi bekleyen gizli tehlikeyi açıkladı.

Şehir şehir mevduat hesapları açıklandı! İşte, o liste…

Türkiye'de her üç şehirden birinde Döviz Tevdiat Hesabı’ndan (DTH) fazla TL mevduatı bulunuyor. TL mevduat hesaplarına ilgi Kur Korumalı Mevduat’la (KKM) beraber artarken, TL mevduat oranının en yüksek olduğu il Bitlis, DTH oranının en yüksek olduğu il ise Aksaray oldu.

Bankalar karı nasıl patlattı? Kaybeden kim oldu?

Bankaların yüzde 400'leri aşan dev karının ardındaki nedenleri Porf.Dr. Şenol Babuşçu politikyol.com sitesinde kaleme aldığı köşe yazısıyla açıkladı.

Doları durdurmak için ortaya atıldı 150 bin kişiyi milyoner yaptı

Devreye girdiği günden bugüne eleştirilen ve devlete büyük yük olacağı söylenen Kur Korumalı Mevduat fonunun bu yılın ilk 6 ayında toplamda 150 bin yeni milyoner yarattığı ortaya çıktı. Öte yandan milyonerlerin mevduatları ise yüzde 339 oranında artış gösterdi.

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat süreleri değişti! Şirketler için KKM süreleri ne zaman bitiyor?

Şirketlerin KKM kapsamındaki döviz hesabı cinsinden katılım fonu hesaplarının süresi genişletildi. Peki KKM yeni süreleri ne zaman?

Kur Korumalı Mevduat hesabı olanlar dikkat! Ünlü ekonomist konuştu

Ekonomist Murat Kubilay, iktidarın başlattığı Kur Korumalı Mevduat sisteminin yasal olmadığını dile getirdi. Kubilay, devlet bütçesinden söz konusu mevduat hesabına para ayrılması için maliyetin bütçede yer alması gerektiğini dile getirdi.

Dolara fren yaptırmak için 25 milyarlık ödeme yapılacak! 4 aylık fatura ortaya çıktı

Geçtiğimiz yılın sonunda dolardaki aşırı yükselişi frenlemek için devreye alınan Kur Korumalı Mevduat Hesabı'nda biriken para 782 milyar TL'ye ulaştı. Bu hesaplara para yatıranlara devlet bütçesinden ödenecek para ise 25 milyar lira oldu.

KKM hesapları olanlar dikkat! 1 Ocak'tan itibaren hesap açılamayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 1 Ocak'tan itibaren TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacağını açıkladı.

Merkez Bankası merakla beklenen kararını verdi! Sıkılaşmaya devam!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL mevduatın bankacılık sistemindeki payını artırma odaklı adımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Merkez Bankası, KKM’de zorunlu karşılık oranını artırmaya karar verdi.

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Merkez Bankası bankalara Kur korumalı mevduat (KKM) talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödemek zorunda kalacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Kur Korumalı Mevduat (KKM) açıklaması: Bir anda gerçekleşecek durum değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans piyasalarındaki istikrarsızlığı önlemek ve rezerv birikimini kullanarak finansal piyasaların iyileşmesine destek olmak amacıyla  KKM sürecinin sürdürüleceğini belirtti.

KKM’de parası olanlar dikkat! Bakan Şimşek’ten kur korumalı mevduata ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama!

Dünya Bankası ve IMF’nin yıllık toplantılarına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Bakan Şimşek, kur korumalı mevduattan çıkmak istediklerini ifade etti.

KKM hesaplarında bir haftada 74,6 milyar TL’lik rekor düşüş yaşandı!

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüş serisi 7. haftada da devam etti. KKM’de 6 Ekim haftasında 74,6 milyar liralık çıkış oldu. Bankacılık sektöründe toplam mevduatta ise aynı hafta 32,3 milyar liralık artış görüldü.

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ: KKM’nin yarısı ancak bir yılda dönüşür!

KKM hesaplarının vadesi geldikçe yüzde 6’sının TL mevduata döndüğünü belirten Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Bu şekilde bir yıl sonunda KKM hesaplarından yüzde 45-50 gibi bir rakam erimiş olur" dedi.

KKM'de düşüş devam ediyor

Kur korumalı mevduat (KKM) hesaplarının toplamı 29 Eylül haftasında 1 milyar 254 milyon lira kadar indi. Böylece atılan adımlara rağmen KKM hesaplarındaki düşüş hızı yavaşlamayı sürdürdü.

KKM hesapları düşüyor, TL mevduat faizi yüzde 50’ye koşuyor!

Ekonomi yönetiminin KKM’yi kademeli terk etme planına göre TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan değişiklikle TL mevduat faizlerinde yükseliş, KKM'ye verilen faizlerde düşüş bekleniyor.

TL mevduat faizinde çok konuşulacak artış! Faizler yüzde 50’ye yaklaştı!

Ekonomi yönetiminin Kur Korumalı Mevduat’ı (KKM) kademeli terk etme planı için bir adım daha atıldı. Bu kapsamda, TL dönüşümlü KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı. Yapılan düzenlemeyle beraber TL mevduat faizlerinde artış, KKM'ye verilen faizlerde düşüş olması öngörülüyor.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

KKM’de bir ilk! Düşüş serisi dört haftaya çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) parasal sıkılaşma adımlarını sürdürürken, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında düşüşün bu hafta da devam ettiği öğrenildi.

KKM’den çıkanlar dikkat! Eylül ayı mevduat faiz oranları belli oldu! İşte banka banka mevduat faiz oranları...

Nakit birikimlerini güvende tutmak ve ayrıca belirli bir getiri kazanmak isteyen yatırımcılar için mevduat hesapları vazgeçilmez bir seçenek sunuyor. Fakat mevduat hesabı açmadan önce, hangi bankanın ne kadar faiz oranı verdiğini araştırmak gerekiyor. İşte banka banka mevduat faiz oranları...

KKM Haberi

KKM

Dünya Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz nakit paranın yüksek enflasyon ortamında nereye aktığını irdeleyen bir yazı kaleme aldı. Enflasyonun yüksek olduğunu, para musluklarının yılbaşına doğru açılmasıyla daha da yükseleceğini kaydeden Oğuz, bu ortamda TL'den kaçışın daha da hızlandığını ancak nakit paranın kendine gidecek güvenli bir liman bulamayınca riskli varlıklara yöneldiğini söyledi. Düşük faiz ve hiperenflasyon kıskacında paranın kendine güvenli liman ararken seçeneklerinin sınırlı olduğunu kaydeden Oğuz, TL mevduattan çıkış olduğunu, altının FED'in etkisinde kaldığını, Borsa'nın ise şimdilik umut kapısı gibi göründüğünü dile getirdi. Konut yatırımının güvenli gibi görünürken bugün tıkanma noktasına geldiğini belirten Oğuz, konut satışlarının yüzde 23 azalarak 113 bin 402'ye gerilediğini, ipotekli satışlarda ise yüzde 43'lük gerileme olduğunu yabancılara satışın da yüzde 24 gerilediğini ifade etti.

Yüksek enflasyon ortamında...