26 / 04 / 2024

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?



Dünya Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz nakit paranın yüksek enflasyon ortamında nereye aktığını irdeleyen bir yazı kaleme aldı. Enflasyonun yüksek olduğunu, para musluklarının yılbaşına doğru açılmasıyla daha da yükseleceğini kaydeden Oğuz, bu ortamda TL'den kaçışın daha da hızlandığını ancak nakit paranın kendine gidecek güvenli bir liman bulamayınca riskli varlıklara yöneldiğini söyledi. Düşük faiz ve hiperenflasyon kıskacında paranın kendine güvenli liman ararken seçeneklerinin sınırlı olduğunu kaydeden Oğuz, TL mevduattan çıkış olduğunu, altının FED'in etkisinde kaldığını, Borsa'nın ise şimdilik umut kapısı gibi göründüğünü dile getirdi. Konut yatırımının güvenli gibi görünürken bugün tıkanma noktasına geldiğini belirten Oğuz, konut satışlarının yüzde 23 azalarak 113 bin 402'ye gerilediğini, ipotekli satışlarda ise yüzde 43'lük gerileme olduğunu yabancılara satışın da yüzde 24 gerilediğini ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön