20 / 04 / 2024

yüksek enflasyon

yüksek enflasyon

Dünyanın en zengin iki ismi farklı platformlarda küresel ekonomik kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bezos, ekonomik fırtınaya hazır olmak gerektiğini belirtirken Elon Musk Fed'i faiz artırımları konusunda eleştirdi.

Kriz Kahini Roubini: Dünya bir bombanın üzerinde oturuyor

Nouriel Roubini'ye göre küresel Merkez Bankaları'nın faiz artırımı dünyayı çok daha kötü bir sürece sokacak. Bugün yaşananları 'başlangıç' olarak nitelendiren Roubini, dünyanan bir bombanın üzerinde oturduğunu söyledi.

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?

FED Analistinden korkutan Türkiye yorumu

Fed Analisti Altınoğlu, Avrupa'da 2023 yılı içinde başlayacak olan resesyonun (ekonomik durgunluğun) Türkiye için fırsat olup olmayacağı sorusunu yanıtladı.

Enflasyondan mutlu olan 5 sektör! 

Çoğu kişi artan enflasyondan şikayetçi olsa da bu şekilde daha fazla para kazananlar da bulunuyor. Bazı sektörler son dönemlerde karını büyük oranlarda yükseltti. Peki karını yükselten sektörler hangileri? Enflasyon hangi şirketlerin işine yarıyor? İşte enflasyondan mutlu olan 5 sektör! 

'Gerekirse simit yeriz bunu atlatırız' diyen Hülya Avşar'dan yeni çıkış: Fiyatlar uçuk karar sizin

Türkiye'deki aşırı artan dolar kuru ve yüksek enflasyonla mücadele etmek için 'Gerekirse simit yeriz bu dönemi atlatırız' sözleriyle tepki çeken Hülya Avşar, artan fiyatlarla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Avşar, fiyatların aşırı arttığını söyledi.

TBMM'de Nureddin Nebatiye 'Rekor kırıyoruz' tepkisi: Enflasyonda rekor kırıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu’nda ek bütçe kanun teklifine ilişkin sunum yaptı. Sunum esnasında 'İhracatta rekorkar kırıyoruz' diyen Nebati'ye CHP sıralarından tepki yükseldi. İşte TBMM'de yaşanan sıcak gelişmeler...

Merkez Bankası'ndan peş peşe iki faiz sinyali! Tarihleri resmen açıkladı

Küresel piyasalarda oluşan yüksek enflasyon baskısı Merkez Bankaları tarafından dikkatle takip ediliyor. Temmuz ve Eylül'de peş peşe faiz artırım kararı alındı. Merkez Bankası Başkanı " Düzeltilmiş araçları ya da kullanıma sunulacak yeni araçları devreye alacağız" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş yüksek enflasyon açıklaması! 'Bundan sonraki ilk işimiz' diyerek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, toplantı sonrası açıklama yaptı. Gündeminde "yüksek enflasyon ve karşısında alınacak tedbirler" vardı. Erdoğan, ne yapacaklarını böyle açıkladı.

Akaryakıt ayçiçek yağı otobüs bileti alkollü içecek ve tütüne gelen şok zamların gizli nedenleri

Türkiye'de akaryakıt başta olmak üzere gıda, otobüs bileti, alkollü içecek, tütün, tüp gaz ve diğer temel tüketim maddelerine gelen zamlar Merkez Bankası'nın raporuna girdi Banka 14 Nisan'da yapılan PPK toplantısının özet metnini yayınladı. İlginç tespitlere yer verdi.

Bundesbank “Enflasyon Rekor Kıracak”

Bundesbank tarafından önemli bir uyarı geldi; “Artan enerji fiyatları nedeniyle enflasyon rekor kıracak”…

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Borsada hangi hisselerde getiri potansiyeli yüksek? İşte endeks üstü getiri potansiyeline sahip 20 hisse

Uzmanlar, yüksek enflasyon ve faiz oranlarındaki artış nedeniyle borsada hisse seçerken çok dikkatli olunması gereken bir sürece girildiğine dikkat çekiyor. Önümüzdeki dönemde bazı sektörlerin ve şirketlerin getiri potansiyelinin daha yüksek olması öngörülüyor.

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

Enflasyon hesabı şaştı! Son 18 ayın en yüksek enflasyon oranı yaşanıyor!

Yıllık enflasyon hesabında 8 aydır devam eden düşüş trendi sona erdi. Yıllık enflasyon TÜİK verilerine göre yüzde 47,83’e yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan yüksek enflasyon uyarısı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonist baskıların yüksek seyretmeye devam ettiğini aktardı. Lagarde, çekirdek enflasyonun zirve yaptığına yönelik net bir kanıt bulunmadığını belirtti.

Elektrik fatura ücreti yüksek gelenler bu yöntemleri mutlaka uygulayın!

Çağımız itibari ile hepimizin evinde kullandığı beyaz eşya, ışık, priz ve pek çok elektronik eşya, elektrik faturasına yüksek ücret olarak yansıyor. Aynı zamanda yükselen enflasyon ile beraber elektrik faturaları daha çok ücretler ile karşımıza çıktı. İşte, elektrik faturanızı yarıya indirecek tasar

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan korkutan açıklama… Yüksek enflasyon devam edebilir!

Dünyada resesyon beklentisine yüksek enflasyon tehlikesi de eklenirken, Avrupa Merkez Başkanı Christine Lagarde’dan tedirgin edici bir açıklama geldi. Mevcut piyasa gerilimlerinin yakından izlendiğini vurgulayan Lagarde, “Enflasyonun çok uzun süre yüksek kalacağı tahmin ediliyor” değerlendirmesi y

Avrupa Merkez Başkanı Lagarde’dan faiz açıklaması! Enflasyon hala çok yüksek!

Euro Bölgesi'nde enflasyonun hâlâ çok yüksek seviyelerde olduğu açıklamasını yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde,  faiz artışları konusunda verilere bağlı kalmaya devam edeceklerini açıkladı.

Enflasyon yüksek, faizler düşük! Yatırımcı parasını nereye yatırsın? En fazla hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bir yandan yüksek enflasyon bir yandan gerileyen faiz oranları yatırımcıları kara kara düşündürüyor. Geçen yılki performanslara baktığımız zaman bazı yatırım araçlarının reel getiri sağlamak bir yana enflasyonun oldukça gerisinde kazanç sağladığı dikkati çekiyor.

Bakan Nebati'den son dakika enflasyon açıklaması! En yüksek seviye...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye olarak enflasyonda en yüksek değeri gördüğümüzü, mücadelenin ve vatandaşların refah seviyesini yükseltmek için bütün adımların atılmaya devam edeceğini söyledi.

Freni patlayan gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi! En yüksek rakam belli oldu

Gümüş fiyatları ABD enflasyon verilerinden sonra yükselişe geçti. Gümüş gram fiyatı 13 TL'yi geçti. Freni patlayan gümüş için en yüksek rakam belli oldu. Uzman isim yatırımcıları uyardı...

yüksek enflasyon Haberi

yüksek enflasyon

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ekonomik krize karşı uyarıda bulunarak ekonomik fırtınaya hazır olun mesajını paylaşırken Elon Musk da ekonomiyle ilgili yaptığı bir değerlendirmede Fed'in gereğinden fazla faiz artımı yaptığını söyledi. Musk, Avrupa'nın enerji krizi nedeniyle bir durgunluk riskiyle karşı karşıya olmasına rağmen ABD'de işlerin daha iyi olduğunu ifade etti. Tesla'nın üretildiği Çin ile ilgili de değerlendirmede bulunan Musk, Çin'in de özellikle emlak sektörü olmak üzere 1 yıldır durgunluk yaşandığını ve ülkenin bir çeşit resesyon yaşadığını söyledi.

"Gemiyi fırtınaya hazırlamak gerekiyor"

Dünyanın en zenginleri listesinde ikinci sırada yer alan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, çok daha zor günlerin yaklaştığını belirterek, 'ekonomik fırtına' uyarısında bulundu. Online alışveriş platformu Amazon'un kurucusu olan ve dünyanın en zengin ikinci iş insanı konumunda...