26 / 04 / 2024

Bundesbank “Enflasyon Rekor Kıracak”

Bundesbank “Enflasyon Rekor Kıracak”

Bundesbank tarafından önemli bir uyarı geldi; “Artan enerji fiyatları nedeniyle enflasyon rekor kıracak”…



Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) para politikasını normalleştirmeye odaklanması gerektiği çünkü artan enerji fiyatlarının enflasyonu besleyeceğini belirtti. Bundesbank'ın 2021 finansal sonuçlarına yönelik gerçekleştirdiği sunumda, Rusya –Ukrayna savaşının enerji fiyatlarını yükseltmesi dolayısıyla enflasyon oranını da yukarı yönlü etkileyeceği uyarısında bulundu.

Euro bölgesi enflasyonunun muhtemelen rekor seviyede olacağını ve ECB’nin para politikasını normalleştirmeye odaklanması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Joachim Nagel, "yüksek enflasyona karşı tetikte olunmalı" dedi.

Bundesbank “Enflasyon Rekor Kıracak”

Tüm dünyayı etkileyen Rusya işgali sonrası, Alman ekonomisinin de dış ticaret, enerji fiyatları ve belirsizlik durumlarından etkileneceğini belirten Nagel, ekonomik etkinin ne kadar güçlü olacağının şu anda tahmininin zor olacağını aktardı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Joachim Nagel, aynı zamanda ECB Yönetim Konseyi Üyesi de olduğundan Almanya’da enflasyonun 2022’de ortalama yüzde 5 olmasını beklediklerini belirtti. Ayrıca 1979'dan beri ikinci kez kar payı dağıtmayacak olan Bundesbank için açıklama yapan Nagel, “Genel olarak 2020 ve 2021'de bilançomuzdaki riskler, salgın öncesi döneme kıyasla önemli ölçüde arttı” değerlendirmesinde bulundu.

ECB için yapılan açıklamada ise, varlık alım programları kapsamında aldığı tahvillerde zarar edilme olasılığına ve tahvillerde temerrüt riskine karşı ayırdığı karşılık miktarının 1,3 milyar euro artarak 20,2 milyar euroya yükseldiği, bunun neticesinde Bundesbank'ın, geçen yıl için kar payı dağıtmama kararı aldığı aktarıldı. Ayrıca banka daha önce 2019 yılında Almanya Maliye Bakanlığına 5,9 milyar euro temettü ödemesinde bulunmuştu.

Goldman Sachs'a Göre Enflasyon Oranları Tırmanacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön