28 / 03 / 2024

Kriz Kahini Roubini: Dünya bir bombanın üzerinde oturuyor

Kriz Kahini Roubini: Dünya bir bombanın üzerinde oturuyor

Nouriel Roubini'ye göre küresel Merkez Bankaları'nın faiz artırımı dünyayı çok daha kötü bir sürece sokacak. Bugün yaşananları 'başlangıç' olarak nitelendiren Roubini, dünyanan bir bombanın üzerinde oturduğunu söyledi.



Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel merkez bankalarının faiz politikasının dünyayı stagflasyon kıskacına sokacağını ve bunun sonunda da finansal piyasalarda büyük çatlakların yaşanacağını belirterek, büyük bir borç krizi yaşanmasını beklediğini ifade etti. Yaşanacak ekonomik krizin 1970'lerde yaşanan duruma benzeyeceğini ancak çok daha kötü etkilerinin yaşanacağına dikkat çeken Roubini, dünyayı ekonomik durgunluk, enflasyon ve işsizliğin artacağı zor bir durumun beklediği öngörüsünde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön