26 / 04 / 2024

stagflasyon

stagflasyon

Dünyanın en zengin iki ismi farklı platformlarda küresel ekonomik kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bezos, ekonomik fırtınaya hazır olmak gerektiğini belirtirken Elon Musk Fed'i faiz artırımları konusunda eleştirdi.

Kriz Kahini Roubini: Dünya bir bombanın üzerinde oturuyor

Nouriel Roubini'ye göre küresel Merkez Bankaları'nın faiz artırımı dünyayı çok daha kötü bir sürece sokacak. Bugün yaşananları 'başlangıç' olarak nitelendiren Roubini, dünyanan bir bombanın üzerinde oturduğunu söyledi.

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

Bitcoin altının yerini alacak mı?

Merkez bankaları da enflasyonun beklenenden daha kalıcı olacağını düşünürken büyümenin de yavaşladığı ve stagflasyon dönemine girildiği bir evrede yatırımcıların altından ziyade Bitcoin ve diğer büyük kriptoları hedge olarak gördüğüne dikkat çekiliyor.

stagflasyon Haberi

stagflasyon

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ekonomik krize karşı uyarıda bulunarak ekonomik fırtınaya hazır olun mesajını paylaşırken Elon Musk da ekonomiyle ilgili yaptığı bir değerlendirmede Fed'in gereğinden fazla faiz artımı yaptığını söyledi. Musk, Avrupa'nın enerji krizi nedeniyle bir durgunluk riskiyle karşı karşıya olmasına rağmen ABD'de işlerin daha iyi olduğunu ifade etti. Tesla'nın üretildiği Çin ile ilgili de değerlendirmede bulunan Musk, Çin'in de özellikle emlak sektörü olmak üzere 1 yıldır durgunluk yaşandığını ve ülkenin bir çeşit resesyon yaşadığını söyledi.

"Gemiyi fırtınaya hazırlamak gerekiyor"

Dünyanın en zenginleri listesinde ikinci sırada yer alan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, çok daha zor günlerin yaklaştığını belirterek, 'ekonomik fırtına' uyarısında bulundu. Online alışveriş platformu Amazon'un kurucusu olan ve dünyanın en zengin ikinci iş insanı konumunda...