19 / 04 / 2024

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin 2022 yılı büyüme beklentisini yüzde 4,2'den yüzde 3,5'e düşürdü. Fitch'in yaptığı tahminlere göre; dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5 ve 2023'de yüzde 2,8 büyümesinin bekleniyor. Fitch, Aralık 2021'de açıkladığı tahminlerinde küresel ekonominin 2022'de yüzde 4,2 ve 2023'de ise yüzde 3 büyüyeceğini açıklamıştı.

Fitch, Türkiye için de yaptığı tahminleri revize etti. İşte detaylar...

PETROL VE DOĞAL GAZ MALİYETLERİ ARTIRACAK GELİRLERİ DÜŞÜRECEK

Fitch, 'Ukrayna'daki savaş ve Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımların küresel enerji arzını riske attığını petrol ve gaz fiyatlarındaki artışın sanayinin maliyetlerini artıracak ve tüketicilerin gelirlerini azaltacak.' açıklaması yaptı.

İŞTE RAPORDAN DİKKAT ÇEKEN TESPİTLER

ABD ekonomisinin 2022 yılı büyüme tahminin yüzde 3,7'den yüzde 3,5'e çekildi.

Ülkenin 2023 yılı büyüme beklentisinin ise yüzde 1,6.

Avro Bölgesi ekonomisinin 2022 yılı büyüme tahminin de yüzde 4,5'ten yüzde 3'e indirildi, 2023 yılı büyüme tahmini ise 2,3 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön