26 / 04 / 2024

finansal kriz

finansal kriz

Nouriel Roubini'ye göre küresel Merkez Bankaları'nın faiz artırımı dünyayı çok daha kötü bir sürece sokacak. Bugün yaşananları 'başlangıç' olarak nitelendiren Roubini, dünyanan bir bombanın üzerinde oturduğunu söyledi.

JPMorgan'dan finans dünyasına uyarı geldi: 2008’deki kriz yaşanabilir!

JPMorgan’a göre Fed’in faiz artışlarının sonuna yaklaşılması, ABD’de iş gücü piyasasının gücü ve yumuşak iniş beklentileri nedeniyle yatırımcıların yaşadığı iyimserlik, küresel finansal kriz öncesinde 2007’deki tablo ile benzerlikler gösteriyor.

Dünyaca ünlü kriz kahininden korkutan uyarı: Bu sefer çok farklı

2008 küresel finans krizini öngören ve kriz kahini olarak anılan Prof. Dr. Nouriel Roubini, ABD ekonomisinin mevcut durumunu değerlendirerek gidişatın 2008 finansal krizden daha kötü olabileceğini söyledi.

ABD ve İngiltere'de emlak fiyatları düşüyor!

2017 finansal kriz sonrası gayrimenkul piyasasında başlayan ve balon derecesine ulaşan fiyat artışlarının inişe geçeceği bir yıl olacak. Özellikle 2008 Krizi’nden bu yana konut fiyatlarının roket hızıyla arttığı ABD ve Britanya’da düşüş başladı.

Goldman Sachs mortgage için 2,38 milyar dolar ödeyecek!

Goldman Sachs, 2008 yılındaki global finansal kriz öncesinde yaptığı mortgage menkul kıymet işlemleri nedeniyle 2,38 milyar dolar para cezası ödeyeceğini bildirdi.

Kredi balonu ve gelişen ülkeler!

2008 yılında Batı ülkelerinin “subprime” konut ipotek kredileri ile ürettiği global finansal kriz başlangıçta Latin Amerika dahil gelişen ülkeleri pek fazla hırpalamayacak gibi görünüyordu. Alt tarafı onlar henüz dev kredi balonlarını yaratmamışlardı.

Tez Tour'un iki oteli Crystal Hotels'in oldu!

Uzun zamandır finansal kriz içerisinde olduğu söylentileri dolaşan Rus tur operatörü Tez Tour, Antalya'daki iki otelini Kilit Grubu'nun sahibi olduğu Crystal Hotels'e sattı. Böylece Crystal Hotels'in otel sayısı 14'ten 16'ya yükseldi.

Amerikan bankası JP Morgan ABD'ye 13 milyar dolar ödeyecek!

Amerikan bankası JP Morgan, finansal kriz öncesinde yatırımcılara sattığı mortgage anlaşmalarında ürünün kalitesini abartılı gösterdiği seklindeki iddialardan vazgeçilmesi karşılığında ABD devletine 13 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Edip Gayrimenkul 3 aylık finansal tablolarını yayınladı!

Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2013 yılının ilk çeyreğine ait olan finansal tablolarını yayınladı...

Saf GYO 'nun 2013 yılının ilk çeyreğine ait finansal tabloları!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 yılının ilk çeyreğine ait olan finansal tablolarını ve bağımsız inceleme raporunu yayınladı...

İhlas Holding'in 2013'ün ilk çeyreğine ait finansal tabloları!

İhlas Holding A.Ş 2013 yılının ilk çeyreğine ait olan finansal tablolarını ve faaliyet raporunu yayınladı...

Akfen 2013'ün ilk çeyreğine ait finansal tablolarını yayınladı!

Akfen Holding 31 Mart tarihinde sona eren 3 aylık ara döneme ait özet finansal tablolarını yayınladı...

Akfen GYO'nun 3 aylık finansal tablo ve sorumluluk beyanı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 3 aylık ara hesap dönemine ait finansal tablolarını ve sorumluluk beyanını yayınladı...

Servet GYO finansal tablo, faaliyet raporları sorumluluk beyanı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı finansal tablo ve faaliyet raporlarına ilişkin yönetim kurulu sorumluluk beyanını yayınladı...

finansal kriz Haberi

finansal kriz

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel merkez bankalarının faiz politikasının dünyayı stagflasyon kıskacına sokacağını ve bunun sonunda da finansal piyasalarda büyük çatlakların yaşanacağını belirterek, büyük bir borç krizi yaşanmasını beklediğini ifade etti. Yaşanacak ekonomik krizin 1970'lerde yaşanan duruma benzeyeceğini ancak çok daha kötü etkilerinin yaşanacağına dikkat çeken Roubini, dünyayı ekonomik durgunluk, enflasyon ve işsizliğin artacağı zor bir durumun beklediği öngörüsünde bulundu.

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini ekonomik krizin gelişimi ile ilgili yeni bir uyarıda ve tahinde bulundu. Kriz kahini lakabı ile tanınan Roubini, 1970'ler ve küresel kriz karışımı bir kriz beklediğini açıkladı.

"Finans kurumları çatırdayabilir"

2008 yılında yaşanan finansal krizi tahmin eden Roubini, küresel Merkez Bankalarının enflasyonu dizginlemek için attığı adımların dünyayı stagflasyon kapanına sıkıştıracağını ifade etti. Stagflasyonun sadece bir başlangıç olacağını...