27 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü kriz kahininden korkutan uyarı: Bu sefer çok farklı

Dünyaca ünlü kriz kahininden korkutan uyarı: Bu sefer çok farklı

2008 küresel finans krizini öngören ve kriz kahini olarak anılan Prof. Dr. Nouriel Roubini, ABD ekonomisinin mevcut durumunu değerlendirerek gidişatın 2008 finansal krizden daha kötü olabileceğini söyledi.



Sözcü' gazetesinin haberine göre, haftanın ilk gününde Bloomberg TV'ye konuk olan Roubini Macro Associates'ın CEO'su dünyaca ünlü kriz kahini Prof. Dr. Nouriel Roubini, “Şiddetli bir durgunluk var, ciddi bir borç ve mali kriz yaşayacak olmamızın birçok nedeni mevcut” dedi. Roubini krizin kısa süreli ve yüzeysel olacağı fikrinin bütünüyle hayal ürünü olduğunu ifad eetti

‘1970'lerden çok daha farklı bir noktadayız'

Dünyaca ünlü kriz kahininden korkutan uyarı: Bu sefer çok farklı

Ünlü ekonomist Roubini'nin belirttiği nedenler arasında pandemden snra oluşan tarihi düzeydeki borç oranları da yer alıyor. Roubini gelişmiş ekonomiler üstündeki yükün artış göstermeye devam ettiğini vurguluyor. 

Amerikalı ekonomist Roubini, mevcut durumun 1970'li yıllardan oldukça farklı olduğunu belirtti ve borç oranının halihazırda o döneme oranla çok daha yüksek olduğunu ifade etti. Roubini'ye göre 1970'lerde gündeme gelen, durgun büyüme ve yüksek enflasyonun aynı zamanda yaşanmasıyla ortaya çıkan stagflasyon riski şu anda mevcut olsa da ekonomide 50 yıl öncesine kıyasla çok daha farklı unsurlar ön plana çıkıyor.

'2008'den beri borç yükü şişti'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön