25 / 04 / 2024

kriz

kriz

Nouriel Roubini'ye göre küresel Merkez Bankaları'nın faiz artırımı dünyayı çok daha kötü bir sürece sokacak. Bugün yaşananları 'başlangıç' olarak nitelendiren Roubini, dünyanan bir bombanın üzerinde oturduğunu söyledi.

IMF'den uyarı! Gıda krizinin finansal maliyetleri arttı!

IMF Başkanı Georgieva, gıda şokuna yönelik yeni bir finansman penceresinin oluşturulduğunu duyurdu.

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

2008 krizini önceden bilen adam ülkeler batacak dedi! Yürekler ağıza geldi

2008 global yaşanan finansal krizini önceden tahmin eden dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel ekonomide 2022 sene sonunda "kötü ve uzun süreli" resesyon beklediğini bildirdi.

Elektrikte büyük kriz kapıda! Zorunlu elektrik tüketimi masada...

Rusya’nın doğalgaz vanalarını kapatmasının ardından elektrik üretiminin büyük bölümünü doğalgaz ile karşılayan Avrupa, elektrik konusunda ağır tedbirler almaya hazırlanıyor. Avrupa ülkeleri tüketimi düşürmenin yollarını da arıyor.

Ifo, gelecek yıl Alman ekonomisinde resesyon ve rekor enflasyon şimdiden öngördü!

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından biri olan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya’nın bu yıla ilişkin büyüme tahminini, enerji krizinin etkileri ve tarihi yüksek enflasyon nedeniyle aşağı yönlü olarak revize etti. İşte haberin devamı…

Almanya Cumhurbaşkanı: Artan enerji fiyatlarından dolayı, yoksullar evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya!

“Artan fiyatlar nedeniyle kiralarını veya hizmet bedellerini ödemekte zorluk çeken yoksul Alman vatandaşları, evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır” diyen Almanya Cumhurbaşkanı, ülkedeki enerji krizinin boyutunu gözler önüne serdi. İşte haberin detayları..

Dünyanın en büyüğü Goldman Sachs korkuttu! Bu kriz fazla küçümseniyor

Dünyaca ünlü kuruluş Goldman Sachs, Avrupa'daki enerji faturalarının 2 trilyon euro artacağını raporları ile açıkladı. İşte detaylar…

Almanya enerjide B planına geçiyor: “En kötüsü olursa harekete geçebiliriz”

Almanya enerjide kış hazırlığı yapıyor. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya sanayide çarklarının dönmesi ve konutlarda ısınma ve elektrik sorununa nükleer çözüm arıyor. Bu amaçla ülkedeki 3 nükleer santralde ikisi acil durum rezervi olarak beklemede tutulacak.

Enerji krizi kapıda! Dünyada konuşulan tek konu enerji krizi

Brüksel'de yapılan Avrupa Parlamentosu Sanayi, Araştırma ve Enerji Komitesi'nde Avrupa bölgesindeki enerji krizi ve buna karşı yapılabilecekler aynı zamanda kışa hazırlık çalışmaları görüşüldü. İşte detaylar…

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.

Korkunç iddia! Elektrik krizi kapıda!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, sanayi ve konutta elektrik sıkıntısının yaşanacağını, krizin kapıda olduğunu iddia etti.

İnşaat sektöründeki daralma derinleşiyor! Yatırımlar düştü, borçlar arttı! İşte veriler…

TMB tarafından yayınlanan İnşaat Sektörü Temmuz 2022 raporunda, 2021 yılındaki girdi maliyetlerinde yüzde 150 düzeyine varan fiyat artışlarının yaşandığının görüldüğü aktarıldı. İşte raporun detayları...

Türkiye'de yeni kriz kapıda. CHP Milletvekili uyardı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin gıda krizi ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ekonomik krize dikkat çekti, 2002'yi işaret etti!

2001 krizinin şubat ayı içerisinde çıktığına ve mayıs ayında güçlü ekonomi programının uygulandığına dikkat çeken Özatay, enflasyonu düşürmenin güç olmadığını, ancak ciddi bir program uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Emlak sektöründe kriz büyüyor!

Sektörün duayen isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa’nın yaptığı uyarı gerçek oldu. Kriz her geçen gün giderek derinleştiği Kıbrıs İskele Long Beach’te fiyatlar 200 bin sterlinden 150 bine düştü. işte konu ile ilgili detaylar...

Borsa'da her kriz bir fırsat doğurur! İşte 11 şirketin 2020 ve 2024 fiyatı!

Yatırımcıların gündeminde düşmeyen Borsa İstanbul güne yükselişle başladı. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu "Borsa'da her kriz bir fırsat doğurur" diyerek, 11 şirketin 2020 ve 2024 fiyatını açıkladı...

Türkiye’de konut sektöründe rakamlar kriz yılı 2018'i solladı!

Türkiye’de konut satışlarında sert düşüş devam ediyor. TÜİK verilerine göre Kasım ayında konut satışı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 20,6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Söz konusu oranlar ‘kriz yılı’ olan 2018’in Kasım ayındaki satış rakamından biraz yüksek.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konutta derin kriz: 10 metrekarelik bir daire 610 Euro'ya kiralandı!

Fransa’da konut sıkıntısında kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Öyle ki, emlakçılar 10 metrekarelik bir daireyi 610 Euro'ya kiralandığını belirtiyor.

JPMorgan'dan finans dünyasına uyarı geldi: 2008’deki kriz yaşanabilir!

JPMorgan’a göre Fed’in faiz artışlarının sonuna yaklaşılması, ABD’de iş gücü piyasasının gücü ve yumuşak iniş beklentileri nedeniyle yatırımcıların yaşadığı iyimserlik, küresel finansal kriz öncesinde 2007’deki tablo ile benzerlikler gösteriyor.

Konutta yeni kriz patlak verdi: Konut kredilerine sınır geliyor!

Konut sektöründe gündemden düşmeyen kredi konusunda yeni kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Bakan Şimşek konut kredileri için verdiği sıkılaşma mesajının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. 

Maaş promosyonlarında büyük kriz! Şikayetler, yüzde 287 arttı!

Emekli ve çalışanlar için başlatılan maaş promosyonlarında kriz büyüyor. Bankalarla ilgili maaş promosyonu konulu şikayetler bir önceki dönemle kıyaslandığında yüzde 287 artış gösterdi. İşte detaylar...

İslam Memiş'ten altın ve dolar için son uyarı! Büyük kriz patlayacak! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak

Altının Efendisi İslam Memiş, altın ve dolar ile ilgili son uyarıyı yaptı. Büyük kriz paylayacak! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak.

Kriz kahini kripto paranın akıbetini açıkladı! İşte detaylar!

Kriz kahini olarak da bilinen ekonomist Nouriel Roubini, kripto paralar için o senaryoyu yazdı. İşte detaylar!

Otomobilde kriz büyüyor! En ucuz otomobil artık 400 bin liradan başlıyor!

Yılbaşından bu yana devam eden sıfır otomobildeki stok krizine şimdi bir de astronomik artan fiyatların yarattığı kriz eklendi. Ortalama pek çok otomobil modeli 400 bin lira başlangıç fiyatıyla satılıyor.

kriz Haberi

kriz

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel merkez bankalarının faiz politikasının dünyayı stagflasyon kıskacına sokacağını ve bunun sonunda da finansal piyasalarda büyük çatlakların yaşanacağını belirterek, büyük bir borç krizi yaşanmasını beklediğini ifade etti. Yaşanacak ekonomik krizin 1970'lerde yaşanan duruma benzeyeceğini ancak çok daha kötü etkilerinin yaşanacağına dikkat çeken Roubini, dünyayı ekonomik durgunluk, enflasyon ve işsizliğin artacağı zor bir durumun beklediği öngörüsünde bulundu.

Dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini ekonomik krizin gelişimi ile ilgili yeni bir uyarıda ve tahinde bulundu. Kriz kahini lakabı ile tanınan Roubini, 1970'ler ve küresel kriz karışımı bir kriz beklediğini açıkladı.

"Finans kurumları çatırdayabilir"

2008 yılında yaşanan finansal krizi tahmin eden Roubini, küresel Merkez Bankalarının enflasyonu dizginlemek için attığı adımların dünyayı stagflasyon kapanına sıkıştıracağını ifade etti. Stagflasyonun sadece bir başlangıç olacağını...