25 / 04 / 2024

2008 krizini önceden bilen adam ülkeler batacak dedi! Yürekler ağıza geldi

2008 krizini önceden bilen adam ülkeler batacak dedi! Yürekler ağıza geldi

2008 global yaşanan finansal krizini önceden tahmin eden dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel ekonomide 2022 sene sonunda "kötü ve uzun süreli" resesyon beklediğini bildirdi.



Dünyanın en ünlü ekonomistleri arasında gösterilen Nouriel Roubini, ABD ekonomisinde ve küresel ekonomide 2022 sene sonunda "kötü ve uzun zamanlı" resesyon beklediğini ifade etti.

Resesyonun 2023 senesinde de devam edeceğini ifade eden Roubini, bunun S&P 500'de keskin bir düzeltmeyi beraberinde getireceğini de iddia etti.

Roubini Macro Associates Başkanı ve CEO'su olan Roubini, dün bir açıklama yaptı. Rounini, bir resesyon durumunda da S&P 500'ün % 30 düşebileceğini ifade ederken, "bir sert iniş" yaşanması halinde de S&P 500'ün % 40 düşmesini beklediğini de dile getirdi.

“ÜLKELER ÖLECEKLER”

2008 senesinde global finansal krizini önceden tahmin etmesi sebebi ile "Dr. Kıyamet" olarak isim verilen Roubini, Amerika Birleşik Devletleri’nde basit, yüzeysel bir resesyon yaşanabileceğini öngören kişilere ise şirketlerin ve hükümetlerin yüksek borç rasyolarına bakılmasını tavsiye etti. Roubini, faiz oranları ve borç servis maliyetleri arttığı sürece "Pek çok zombi kuruluş, zombi hane halkı, şirket, banka, gölge banka ve zombi ülkeler ölecekler. Bu şekilde biz kimin çıplak yüzdüğünü göreceğiz" açıklamalarında bulundu.

Roubini, vermiş olduğu bir demecinde ise  ABD ekonomisinde % 2 enfasyon hedefini bir sert iniş gelişmeden gerçekleştirmenin Fed için "imkansız görev" olduğunu ifade ederken, Fed'den bu hata 75 baz puan, Kasım ve Aralık'ta 50'şer baz puan faiz artırımı beklediğini de dile getirdi.

2008 krizini önceden bilen adam ülkeler batacak dedi! Yürekler ağıza geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön