27 / 04 / 2024

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.



Gelişmekte olan ülkeler, yabancı yatırımcıların ileri düzeyde geri çekilmesinden zarar görmeye devam ediyor. Piyasalardaki küresel durgunluk endişesi ve yükselen faiz oranları yatırımcıların çıkış için acele etmesine neden oluyor. Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.

Yabancı yatırımcılar, resesyon endişelerinin ve yükselen faiz oranlarının gelişmekte olan ekonomileri nasıl derinden etkilediğinin altını çizerek, rekor düzeydeki en uzun para çekme serisiyle üst üste 5 ay boyunca yükselen piyasalardan çekildi.

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından toparlanan geçici verilere göre, uluslararası yatırımcıların gelişmekte olan ülkelerdeki hisse senetleri ve yerel tahvillerdeki sınır ötesi çıkışları bu ay 10.5 milyar dolar seviyelerine geldi. Bu oran son 5 aydaki çıkışları 38 milyar doların üzerine çıkardı.

BÜYÜK EKONOMİLER ERKEN DAVRANDI

Birçok düşük ve orta gelirli gelişmekte olan ülke, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarındaki artışlar ve büyük gelişmiş ekonomilerdeki durgunluk korkuları nedeniyle değer kaybeden para birimlerinden ve artan borçlanma maliyetlerinden mustaripken büyük ekonomiler enflasyonla mücadele etmek için erken davrandı ve kendilerini dış etkenlerden koruyan politikalar uyguladı.

"ENİNDE SONUNDA BU SİSTEMLER ÇÖKECEK"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön