24 / 04 / 2024

'Gerekirse simit yeriz bunu atlatırız' diyen Hülya Avşar'dan yeni çıkış: Fiyatlar uçuk karar sizin

'Gerekirse simit yeriz bunu atlatırız' diyen Hülya Avşar'dan yeni çıkış: Fiyatlar uçuk karar sizin

Türkiye'deki aşırı artan dolar kuru ve yüksek enflasyonla mücadele etmek için 'Gerekirse simit yeriz bu dönemi atlatırız' sözleriyle tepki çeken Hülya Avşar, artan fiyatlarla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Avşar, fiyatların aşırı arttığını söyledi.



Türkiye'de son dönemde artan fiyatlar, yüksek enflasyon ve dolar döngüsü nedeniyle her geçen gün düşen alım gücü her kesimden insanı etkilemeye devam ediyor. Enflasyonun bir türlü dizginlenemediği Türkiye'de asgari ücretli, emekli ve memurlara Temmuz'da enflasyon farkı yansıtılsa da gıda fiyatlarına sürekli zamlar gelmeye devam ediyor. Asgari ücrete zam yapılmadan önce kolisi 32 lira olan yumurta gün itibarıyla marketlerde yeniden 50 liraya çıktı. Bir kilogram kirazın mevsimin yaz olmasına rağmen 70 liraya kadar yükselmesi dikkat çekti. Domates, bir hafta önce 9 liraya kadar düşmüşken yeniden marketlerde 17 lirayı gördü.

DAHA KIŞ GELMEDEN...

Artan fiyatlar nedeniyle alım gücü iyice düşen vatandaş kışa girmeden artan aşırı artışlar nedeniyle şimdiden endişelenmeye başladı.

Enerji ve gıda fiyatlarında sonbahar ve kış aylarında daha kötü günler gelebileceğinin sinyalleri sürekli veriliyor.

Enflasyonla mücadele için "Gerekirse simit yenecek bugünler geçirilecek" çıkışı yapan Hülya Avşar, son çıkışıyla herkesi yeniden şaşırttı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön