17 / 04 / 2024

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında para nereye akıyor?

Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında güvenli liman bulmaya çalışan, Kur Korumalı Mevduat ile konut yatırımı arasına sıkışan para kendine yeni bir yön arıyor. Altın Fed'in etkisinde, konut tıkandı, kripto paralar krizde, borsada yeni ralli başladı. Peki bu ortamda para nereye akacak?



Borsa İstanbul'da yaşanan hareketliliğe de değinen Şeref Oğuz, borsada açıklanan 9 aylık bilançolar nedeniyle şu anda yatırımcıların odak noktası haline geldiğini söyledi. Oğuz, "İşte bu dönemde hazır seçim süreci yaşanırken bütün oyuncuların odak noktası işlem tahtaları... Son banka operasyonu sonrası yüksek oynaklığa rağmen getiri arayışında olanlar hisse senetlerine sığınma telaşında" ifadesini kullandı.

Faiz indirimlerine de değinen Oğuz seçime kadar tek haneye düşürülecek olan faizin seçimden sonra yeniden yükseltilmeye başlamasının da kaçınılmaz olacağını kaydetti.

 

Borsadan rekor geldi! Hangi hisse kazandırdı hangisi kaybettirdi?

Altın da değil, dolar da! Tahminleri ile tam 12'den vuran Mert Başaran asıl kazandıranı açıkladı

Gram altın 1200 TL olacak! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön