23 / 04 / 2024

Borsadan rekor geldi! Hangi hisse kazandırdı hangisi kaybettirdi?

Borsadan rekor geldi! Hangi hisse kazandırdı hangisi kaybettirdi?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu günü yüzde 1,01 oranda kazançla 3.880,34 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yapmış oldu. Peki, hangi hisseler yatırımcısına kazandırdı, hangi hisseler kaybettirdi?



BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre toplamda 38,78 puan artarken, toplam işlem hacmi ise 84,7 milyar Türk Lirası seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 5,20 oranda ve holding endeksi yüzde 1,19 oranda değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran hisse bankacılık, en çok gerileyen ise hisseler ise madencilik oldu.

Uzmanlar, enflasyon ve resesyon ikileminin gündemin odağında olmaya devam ettiğini belirterek, ABD'de şirketlerin 3. çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin küresel çapta dalgalı bir seyir izlendiğini dile getirdi.

ABD Merkez Bankası Bej Kitap Raporu'nun gündemi meşgul ettiğini aktaran uzmanlar, yurt içinde ise ASELSAN ile başlayacak bilanço sezonuyla birlikte hisse ve sektör bazlı hareketliliğin artabileceğini belirtti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön