29 / 03 / 2024

piyasalar

piyasalar

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı beklentinin üzerinde geldi. Ekonomistler sıradan vatandaşın, dünya merkez bankalarının tersine bir politika uygulayan  Merkez Bankası'nın indirim kararından nasıl etkileneceğine dikkat çekti.

Borsadan rekor geldi! Hangi hisse kazandırdı hangisi kaybettirdi?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu günü yüzde 1,01 oranda kazançla 3.880,34 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yapmış oldu. Peki, hangi hisseler yatırımcısına kazandırdı, hangi hisseler kaybettirdi?

 Bir yılda yüzde 669 prim yapan hisseye SPK’dan müdahale

Borsada manipülasyon skandalının patlak vermesinin ardından inişli çıkışlı seyir devam ederken Sermaye Piyasası Kurulu flaş bir karara imza attı. Son bir yılda yüzde 669 prim yapan Gesan hisse senedine SPK’dan tedbir kararı geldi.

Bankacılık hisseleri yine zıpladı! Borsa İstanbul'da neler oluyor?

Haftaya yükselişle başlayan Borsa İstanbul’da bankacılık endeksinde de yüzde 9.8 oranda yükseliş yaşandı. Haftanın ilk işlem gününde tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yatırımlar ise bankacılık hisseleri oldu.

Dolar bugün ne kadar? 17 Ekim 2022 dolar kaç lira? İşte dolardaki son durum!

Dolar 112,9 seviyesindeyken, euro ve dolar dengesi yüzde 0,3 değer kazancıyla 0,9750'den işlem görüyor. Dolar - TL haftanın ilk gününde 18,58 liradan seyrediyor. Kur ekim ayı başında 18,61 lirayla tüm zamanların en yükseğini görmüştü. Peki dolar bugün kaç TL?

Borsayı artık onlar yönlendiriyor! Nelere dikkat etmeli?

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların dibi görmesinin ardından hisseler bir oranda yerli yatırımcıların alım satım işlemlerine odaklı hareket etmeye başladı. Peki, borsa düşer mi, son dönemde neler dikkat etmek gerekli?

Borsa için en kritik seviye! Geri sayım başladı

Kazançlı bir haftayı geride bırakan Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin yeni haftadaki tehlikeli sonuç seviyesi 3 bin 701 seviyesini görmüş oldu. Haftalık bazda ise yüzde 1,66 oranında değer kazanan Borsa İstanbul, yeni haftada kritik bir seviyeyi test edecek.

Altında büyük göç başladı! Rüzgar yön değiştiriyor

Batılı yatırımcının altın alımı düşerken, iç piyasalarında altının prim yaptığı Asya ülkelerinde hem sikke hem de mücevherat talebinde artış görülüyor. Mart ayında yaşanan zirvesinden bu yana altın, dolar bazında yüzde 18 değer kaybetti ve bu durum Asyalı alıcıları harekete geçirdi.

4 trilyon dolarlık kayıp korkusu

IMF küresel ekonomide 2026 yılına kadar 4 trilyon dolarlık bir kayıp yaşanabileceğini açıkladı. IMF ile Dünya Bankası'nın yıllık toplantısı önümüzdeki hafta içinde gerçekleşecek.

Borsada kaldıraç oranlarına yeni ayar

Takasbank tarafından yapılan son düzenlemeye göre pay ve paya dayalı endeks vadeli işlemlerinde kaldıraçlar düşürüldü. Açıklamada söz konusu kararın risk parametrelerinin ve piyasa koşullarının dikkate alınarak verildiği belirtildi.

Bu hafta piyasaları hangi veriler etkileyecek?

Bu hafta dolar, euro, sterlin, borsa ve altındaki hareketler üzerinde belirleyici olarak haftalık takvim belirlendi. ABD, İngiltere, Almanya'dan gelecek veriler küresel piyasalarda etkili olacak. Yurt içinde ise işsizlik, konut ve MB anketi belirleyici olacak.

Borsada neler yaşandı?

Borsa İstanbul’da yüksek kaldıraçlı hamlelerin tersine dönmesinin yüksek teminat ihtiyacına neden olmasıyla başlayan ilk vadeli işlem krizi piyasa mekanizmasının içinde çözülmeye çalışılıyor.

Kur artışları şirket bilançolarını nasıl etkileyecek

Borsa İstanbul'da yatırımcılar, şirketlerin 3. çeyrek bilançolarına odaklandı. Yatırımcılar bilançoların açıklanmasını beklerken son dönemde kurlarda meydana gelen artışların da bilançoları nasıl etkileyeceği merak konusu. 

Dolar bugün ne kadar? 8 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolardaki son durum!

Bankalar arası piyasalara baktığımızda Dolar/TL, açıklanan ABD istihdam verisinin ardından 18,58 TL civarında işlem görmeye devam ediyor. Farklı işlem platformlarında Dolar/TL gün içi yeni zirve olarak 18,74 TL seviyelerini gördü. Euro/TL şu sıralar 18,11 TL seviyesinde seyrediyor.

Yabancı 640,8 milyon dolarlık hisse sattı

Ağustos ayı Borsa İstanbul'da (BİST) yabancı yatırımcılar Pay Piyasalarında yaptıkları işlemlerde toplamda 640,8 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi. Ayrıca yabancı yatırımcılar, 30 Eylül haftasında piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilere göre toplamda 300 milyon dolarlık his

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Piyasalar gözünü Fed’e çevrildi! Altın, dolar ve kripto paraların yönü yeniden şekillenecek...

Piyasaların geleceğini etkileyen ABD Merkez Bankası (Fed) kararı merakla bekleniyor. Fed kararı altın, dolar ve kripto paraların yönünü belirleyecek. İşte detaylar...

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor! Endeksler, dolar, altın, borsa Avrupa enflasyonuna odaklandı! 

Küresel piyasalar, ABD'de önde gelen bankaların beklentilerden iyi gelen finansal sonuçlarından sonra pozitif bir seyir kaydederken, bugün gözler Avrupa genelinde açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin olarak devam eden endişelerle karışık bir seyir izlerken, ABD'de devam eden bilanço sezonu yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!

Son günlerde Türk Lirası para piyasalarında değer kaybı yaşanırken, borsa ise rekor seviyelere ulaşıyor. Borsa İstanbul, yeni haftaya 6500 TL'nin üzerinde başlayarak yeni bir rekor kırdı.

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyondan sonra pozitif bir seyir izlerken, ABD'de JP Morgan, Wells Fargo, Citi Group gibi bankalar ve BlackRock'ın 2. çeyrek finansal sonuçları da yatırımcıların odağında olacak.

Altın uzmanı İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarına saat vererek uyardı! Piyasalar yangın yerine dönecek

Altın uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcılarına saat vererek uyarıda bulundu. O saatte piyasalar yangın yerine dönecek...

Küresel piyasalar ABD enflasyon verisine odaklandı!

Pek çok yatırımcı tarafından yakından takip edilen Küresel piyasalar, ABD'de enflasyon baskısının da yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izliyor.

Emtia piyasalarındaki pozitif seyir devam etti!

Küresel piyasaların, geçtiğimiz hafat enflasyon ve resesyon endişelerinden dolayı negatif seyretmesine karşın emtia piyasasına pozitif bir seyir devam etti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten Yeni Altın Tahmini: Altın, 1800 Zirvesine Ulaşacak mı?

Altın ve para piyasaları uzmanı ünlü İslam Memiş’ten altın hakkında yeni bir tahmin daha geldi. Altının 1800 zirvesini göreceğini söyleyen Memiş, önemli bir tarih verdi. Bunun yanı sıra olası düşüş uyarısını yaparak altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulundu. İşte Memiş’in yeni gram altın tahmini…

Küresel piyasalar yeni haftaya pozitif başladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'de enflasyon endişesinin azalmasıyla yeni haftaya pozitif bir seyirle başladı.

piyasalar Haberi

piyasalar

Merkez Bankası'nın faizi düşürmesi piyasalar tarafından bekleniyordu hatta uzmanlara göre bu indirim piyasalar tarafından satın alındığı için pek bir etkisi olmayacaktı döviz kuru üzerinde ama Merkez Bankası bir kez daha şaşırttı ve faizi 100 baz puan yerine 150 baz puan düşürdü. Bütün dünyada küresel merkez bankaları resesyon riskini göze alıp faiz artırırken, TCMB seçimlerden önce faizi tek haneye çekme hedefine adım adım ilerliyor. Ekonomistlerden de bugünkü faiz indirimine dair ilginç değerlendirmeler geldi. İşte o ilginç yorumlar..

"Gidin yağ, pirinç alın"

Vatandaşa, politika faiz oranıyla borç para bulabilirseniz "Gidin yağ , pirinç alın" önerisinde bulunan Ozan Gündoğdu enflasyonun dar gelirliyi ezmeye devam edeceğini ve bu faiz oranlarının vatandaşlar için geçerli olmadığına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı; "Merkez Bankası'nın bankalara kredi verirken uyguladığı...