19 / 04 / 2024

Bu hafta piyasaları hangi veriler etkileyecek?

Bu hafta piyasaları hangi veriler etkileyecek?

Bu hafta dolar, euro, sterlin, borsa ve altındaki hareketler üzerinde belirleyici olarak haftalık takvim belirlendi. ABD, İngiltere, Almanya'dan gelecek veriler küresel piyasalarda etkili olacak. Yurt içinde ise işsizlik, konut ve MB anketi belirleyici olacak.



Yarından itibaren küresel piyasalarda izlenecek verilerin başında Fed'in toplantı tutanakları ve ABD'de enflasyon rakamları var. IMF'nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu yine önümüzdeki günlerde küresel piyasalarda yakından izlenecek verilerden biri olurken iç piyasada ise işsizlik verileri, konut satış rakamları ve Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi takip edilecek.

Habertürk'de yar alan habere göre haftanın ikinci günü (11 Ekim 2022 Salı) Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm raporunda küresel büyüme tahminleri açıklanacak. Bilindiği üzere IMF Temmuz ayında 2022 ve 2023 için küresel büyüme tahminlerini düşürmüş ve IMF  Başkanı Kristalina Georgieva geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak küresel ekonomide resesyon risklerinin arttığı uyarısında bulunmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön