27 / 04 / 2024

Piyasalar bu hafta ABD'den gelecek o veriye kilitlenecek

Piyasalar bu hafta ABD'den gelecek o veriye kilitlenecek

Bu hafta piyasaların gözü kulağı açıklanacak yoğun veri gündeminde olacak. Döviz kurları başta olmak üzere uluslararası borsalar, emtia borsaları ve altın fiyatları açıklanacak verilere göre şekillenecek.



ECB'nin faiz artışına gitmesi ve Fed'in bu ayki para politikasına ilişkin belirsizliklerin azalmasıyla pozitif bir seyir izleyen küresel piyasaların gözü bu hafta ABD'de enflasyon olmak üzere yoğun veri gündeminde olacak. ABD'de geçen ay açıklanan ve piyasaların büyük bir merakla beklediği ABD enflasyon verisi Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda yıllık bazda ise yüzde 8,5 artarak beklentinin altında kalmıştı. ABD'de temmuz ayında yavaşlama gösteren enflasyon, haziran ayında ise yüzde 9,1 ile 41 yılın zirvesine çıkmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön