20 / 04 / 2024

Altın fiyatları bu hafta ne oldu? Gelecek hafta altına dikkat!

Altın fiyatları bu hafta ne oldu? Gelecek hafta altına dikkat!

Altın piyasası bu hafta hareketli geçti. Rusya Ukrayna arasındaki gerilim yerini ateşkes görüşmelerine bırakırken, son dakika gelişmeleri altın fiyatları üzerinde etkili oldu. Peki altın fiyatları bu hafta ne oldu? Gelecek hafta ne olacak?



Altın piyasası 26 Mart Pazartesi sabahına yükselişle başladı. Altının onsu haftanın ilk  işlem gününe 1944 dolar seviyesinde başladı.Haftanın diğer günlerinde dalgalanmalar yaşan altın  günü düşüşle kapattı. Peki altın fiyatları bu hafta ne oldu? Gelecek hafta altın fiyatlarıne olacak? Altına dikkat!

Hafta içerisinde altın fiyatlarında büyük dalgalanmalar görülürken, yatırımcılar bunun altındaki, nedeni araştırıyor. Altın fiyatarı bir gün inerken bir gün aniden yükselişe geçiyor. Peki altın piyasası neden etkileniyor?

ALTIN PİYASASI HAREKETLENDİ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da müzakere sonuçlarının liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterli olduğunu ifade etti. Söz konusu açıklamalar piyasalarda rahatlamaya sebep olsa da haftanın devamında iki taraftan gelen karışık mesajlar risk iştahının düşmesine sebep oldu.

 Altın fiyatları bu hafta ne oldu? Gelecek hafta altına dikkat!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "dost olmayan" ülkelerin Rus gazına rubleyle ödeme yapmalarına yönelik kararnameyi imzaladı. Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmelerinin durdurulacağını vurgulayan Putin, kararnamenin bugün itibarıyla devreye gireceğini bildirdi.

Kararın ardından Almanya ve Fransa gibi ülkelerin rubleyle ödeme yapmayacaklarını bildirmesi enerji piyasalarında belirsizlik yaratırken, Avrupa'da nisan vadeli doğal gaz kontratları 127 euroya kadar yükseldi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön