29 / 03 / 2024

resesyon

resesyon

Dünyanın en zengin iki ismi farklı platformlarda küresel ekonomik kriz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bezos, ekonomik fırtınaya hazır olmak gerektiğini belirtirken Elon Musk Fed'i faiz artırımları konusunda eleştirdi.

Dünya ekonomileri krizden ne zaman çıkacak? Fed, Rusya ve Çin nasıl rol oynayacak?

BM ve IMF gibi kuruluşların dünyanın diğer ekonomilerine zarar verdiği için uyardığı Amerikan Merkez Bankası ne zaman duracak? İşte herkesin merak ettiği, "her şey ne zaman normale dönecek? sorusuna ışık tutacak yanıtlar.

Merkez Bankası Başkanı konuştu: Tek ülke Türkiye

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin resesyon riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirirken, "Resesyon konusu konuşulmayan tek ülke Türkiye” diye konuştu. Başkan Kavcıoğlu, son beş yılın en düşük faiz oranlarının uygulandığını kaydetti.

'Dolar kurunu 18.60'da zor tutuyoruz,  en az 20,21 lira olması lazım'

Dolar kurunda yeni bir 21 Aralık yaşanır mı?, dolar kurunda balon var mı? Ne zaman patlar? sorularına yanıt veren Ekonomist Murat Kubilay, döviz kurunda balon olmadığını aksine doların olması gereken seviyenin altında tutulduğunu söyledi.

Sektör alarmda resesyon sinyali veriyor

Ekonominin en önemli ölçeklerinden biri bakır diğeri ise kereste. Bakır fiyatlarındaki son düşüş ekonomik durgunluğun bir göstergesi olarak kabul edilirken, bir diğer gösterge olan kerestenin fiyatındaki düşüş de ekonomide tehlike çanlarının çaldığının alarmını veriyor. 

FED Analistinden korkutan Türkiye yorumu

Fed Analisti Altınoğlu, Avrupa'da 2023 yılı içinde başlayacak olan resesyonun (ekonomik durgunluğun) Türkiye için fırsat olup olmayacağı sorusunu yanıtladı.

Faiz artıran merkez bankaları sadist mi? Merkez bankaları neden faiz artırıyor?

Avrupa Merkezi Bankası, Amerikan Merkez Bankası'nın peşi sıra bugün de İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası faiz artırımına gitti. Dünya Gazetesi köşe yazarı Servet Yıldırım dünya merkez banklarının faiz artırımının ardındaki nedeni masaya yatırdı.

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Borsa'daki sert düşüş nedeniyle devre kesici uygulanırken, Sermaye Piyasası Kurulu da bir açıklama yaparak piyasa bozucu hareketlerin yakından takip edildiğini vurgulandı.

Fed'in faiz artırımı ile ilgili piyasalara kötü haber

20 Eylül 2022'de toplanacak olan Fed Para Politikası Kurulu'nda faiz artışının 75 baz puan ile 100 baz puan arasında olması bekleniyor. FT'nin tahmin anketine katılan ekonomistler ise faiz artışıyla ilgili piyasaları sarsacak tahminlerde bulundu.

Piyasalar bu hafta ABD'den gelecek o veriye kilitlenecek

Bu hafta piyasaların gözü kulağı açıklanacak yoğun veri gündeminde olacak. Döviz kurları başta olmak üzere uluslararası borsalar, emtia borsaları ve altın fiyatları açıklanacak verilere göre şekillenecek.

Ekim, Kasım. Aralık için korkutan tahmin

Ekonomi profesörü Hurşit Güneş'e göre resesyon riski nedeniyle ABD Merkez Bankası Fed, bir süre sonra sıkı para politikasını gevşetme yoluna gidecek. Güneş'in Türkiye ile ilgili öngörüleri ise hiç de iç açıcı değil.

Enerji krizi büyüyor! Üretim durma noktasına geldi

Yeni araştırmalara göre dünyada yaşanan enerji krizi, üreticileri üretime ara vermeye veya tamamen durdurmaya zorluyor.

Euro bölgesi resesyon tehlikesiyle karşı karşıya

Yapılan son anketlere göre Euro bölgesindeki üretim, derinleşen yaşam maliyeti krizinin etkisiyle yeniden geriledi. Euro bölgesinin milyonlarca kişiyi etkileyecek derin bir resesyona girmesinden korkuluyor.

Sterlin dibi görecek! Bu haberi okumadan yatırım yapmayın

Ekonomistler, İngiltere'nin sert bir resesyona girmesiyle sterlinin ABD doları karşısında rekor seviyelere gerileyeceğini iddia etti.

Piyasalar bu soruya kilitlendi

Konuştukça doları coşturan Fed Başkanı Eylül'de ne yapacak? Sert açıklamalarıyla küresel ekonomi üzerinde çarpıcı etkiler yaratan Fed, şahin tavrını sürdürecek mi? ABD ekonomisi resesyona girecek mi? İşte uzman kuruluşların görüşleri...

ABD ekonomisi ticari gayrimenkul borcu ile gücünü kaybediyor...

JPMorgan’ın geçtiğimiz sene son günlerinde yayınladığı raporda, Amerikan ekonomisinin gücünün bir kısmını kaybedeceğine dikkat çekildi; fakat resesyon yerine “2024'te yumuşak bir iniş yapabilir” denildi. İşte haberin detayları...

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Maliyetleri azaltmak için işten çıkarma furyasına yeni dev şirketler ekleniyor

Avrupa'da resesyon endişesi devam ediyor. Yüksek faizlerin ekonomiler üzerindeki etkileri hissedilirken ve ekonomilerin yavaşlayacağı kaygısı, birçok şirketi yeniden yapılanmaya ve işten çıkarmalara zorluyor.

Piyasaların gözü bu hafta açıklanacak olan yeni verilerde olacak

Küresel piyasalar, geçen hafta dünya genelinde artan resesyon endişeleriyle karışık bir seyir izledi. Gelecek hafta ise gözler açıklanacak yoğun makroekonomik verilere çevrildi.

Ekonomistler uyardı: Ülkede resesyon riski artıyor

Ekonomistlere göre, İngiltere'de son dönemde açıklanan verilerin ve öncü sektör göstergelerinin giderek zayıflaması ülke ekonomisinin resesyona gireceğiyle ilgili endişelerin çoğalmasına neden oldu.

Yatırımcıların gözü TCMB faiz kararında!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişeleriyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, yurt içinde yatırımcıların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında...

Emtia piyasalarındaki pozitif seyir devam etti!

Küresel piyasaların, geçtiğimiz hafat enflasyon ve resesyon endişelerinden dolayı negatif seyretmesine karşın emtia piyasasına pozitif bir seyir devam etti.

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

Küresel enflasyonun yükselmesine rağmen merkez bankalarının parasal sıkılaştırma adımları, jeopolitik risklerin sürmesi ve artan resesyon endişeleri pay piyasalarında dalgalı bir seyre sebep olurken, dünya borsaları son bir seneyi kazançla tamamladı.

Küresel piyasalarda endişe hakim! Endeksler, borsa ve dolarda son durum ne? 

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle yeni haftayı karışık bir seyirle açarken, bu hafta dikkatler ABD'de açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine odaklandı. Peki endeksler, borsa ve dolarda son durum ne?

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrine devam ederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.

Küresel piyasalarda son durum ne? Endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Küresel piyasalarda, artan resesyon endişeleriyle negatif bir seyir hakim olurken, bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odak noktasında bulunuyor. Peki endeksler, borsa, dolar yükseldi mi? 

Küresel piyasalarda karışık seyir!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, dünya genelinde açıklanan söz konusu makroekonomik verilerin resesyon tehlikesini işaret etmesiyle karışık bir seyir izliyor.

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisi kararından sonra petrol fiyatları artış gösterse de küresel ekonomik resesyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin fiyatları varil başına 90 doları geçmeyeceği hesaplanıyor.

resesyon Haberi

resesyon

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ekonomik krize karşı uyarıda bulunarak ekonomik fırtınaya hazır olun mesajını paylaşırken Elon Musk da ekonomiyle ilgili yaptığı bir değerlendirmede Fed'in gereğinden fazla faiz artımı yaptığını söyledi. Musk, Avrupa'nın enerji krizi nedeniyle bir durgunluk riskiyle karşı karşıya olmasına rağmen ABD'de işlerin daha iyi olduğunu ifade etti. Tesla'nın üretildiği Çin ile ilgili de değerlendirmede bulunan Musk, Çin'in de özellikle emlak sektörü olmak üzere 1 yıldır durgunluk yaşandığını ve ülkenin bir çeşit resesyon yaşadığını söyledi.

"Gemiyi fırtınaya hazırlamak gerekiyor"

Dünyanın en zenginleri listesinde ikinci sırada yer alan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, çok daha zor günlerin yaklaştığını belirterek, 'ekonomik fırtına' uyarısında bulundu. Online alışveriş platformu Amazon'un kurucusu olan ve dünyanın en zengin ikinci iş insanı konumunda...