26 / 04 / 2024

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Borsa'daki sert düşüş nedeniyle devre kesici uygulanırken, Sermaye Piyasası Kurulu da bir açıklama yaparak piyasa bozucu hareketlerin yakından takip edildiğini vurgulandı.



Bankacılık hisselerindeki rallinin geçen hafta sona ermesinin ardından Borsa İstanbul güne sert düşüşle başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın ilk gününü yüzde 5.26 düşüşle kapadı, bankacılık endeksinde ise kayıp yüzde 9'un üzerine çıktı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 5.26 değer kaybederek 3.199,54 puana geriledi. BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 177,79 puan kaybederken, toplam işlem hacmi 54,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 9,32 ve holding endeksi ise yüzde 3,83 değer kaybetti. Sektör bazında bakıldığında ise bugün tek kazandıran yüzde 1,43 ile elektrik sektörü, en çok kaybettiren sektör ise bankacılık oldu.

Devre kesici uygulandı

Borsada yaşanan sert düşüş nedeniyle, Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesiyle pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. Piyasa analistleri, enflasyonist baskılar ve resesyon riskinin artması ile geçen hafta boyunca küresel piyasalarda da etkili olan negatif seyrin, yeni haftanın başlangıcında da etkili olduğunu söyledi. Bazı çevrelerde ise Borsa'da ve bankacılık hisselerindeki düşüşte İş Bankası'nın Rus ödeme sistemini askıya almasına yol açan yaptırım baskısının etkili olduğu kaydedildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön