25 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı konuştu: Tek ülke Türkiye

Merkez Bankası Başkanı konuştu: Tek ülke Türkiye

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin resesyon riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirirken, "Resesyon konusu konuşulmayan tek ülke Türkiye” diye konuştu. Başkan Kavcıoğlu, son beş yılın en düşük faiz oranlarının uygulandığını kaydetti.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu,  Ankara  Ticaret Odası'nı ziyaretinde ekonomi gündemine ilişkin bazı önemli açıklamalar yaptı.

Türk Lirasının döviz karşısında tarihin en büyük değer kaybını yaşarken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dünya ekonomisindeki gelişmelere değindiği bu konuşmasında, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkenin resesyon riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirirken, “Resesyon konusu konuşulmayan tek ülke Türkiye” ifadelerini kullandı.

"SON 5 YILIN EN DÜŞÜK FAİZ ORANI UYGULANIYOR"

Yatırım ve üretim ortamını desteklemek üzere ekonomi politikalarının uygulanmaya konuşduğunu aktaran Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Son beş yılın toplam ortalamasına baktığımızda da en düşük faiz oranlarının uygulandığını görmekteyiz. Sadece kredi faizlerinde değil aynı zamanda mevduat faizinde de devlet tahvilinde de en düşük faiz oranları ülkemizde geçerli. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizi yüzde 12 oranla, Hazine ise yüzde 9,9 oran ile borçlanıyor” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön