26 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nda enflasyon mesajı! 2024'te yüzde 8,8'le tek haneye düşecek!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nda enflasyon mesajı! 2024'te yüzde 8,8'le tek haneye düşecek!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda enflasyona ilişkin açıklamalar yaptı. Kavcıoğlu, enflasyonun 2024 yüzde 8,8'le tek haneye gerilemesini öngördüklerini belirtti.



Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Meclis'te Plan Bütçe Komisyonu'nda sunum gerçekleştirdi. Kavcıoğlu, küresel arz şoklarına ve bölgemizde yaşanan savaşa rağmen Türkiye ekonimisi sürdürülebilir düzeyde ve kesintisiz büyümeye devam ettiğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu nda enflasyon mesajı! 2024 te yüzde 8,8 le tek haneye düşecek!

Kavcıoğlu, Eylül ayında küresel talepte beklenen gerilemenin sınırlı etkileri görülmekle beraber, ihracatçı sektörlerin öncülüğünde sanayi üretimi yüksek seyretmeye devam etmekte olduğunu kaydetti. Eylül ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış olarak işgücü 34,3 milyon kişiye ulaşırken, işsizlik oranı yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşmiştiğini açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu nda enflasyon mesajı! 2024 te yüzde 8,8 le tek haneye düşecek!

Türkiye enerji ve emtia fiyatlarındaki normalleşme ile birlikte sürdürülebilir cari fazla hedefine ulaşacağini kaydetti. Kavcıoğlu, küresel ölçekte sıkışan finansal koşulların da etkisiyle, başta Avrupa ekonomisi için olmak üzere, 2023 yılına yönelik küresel büyüme tahminleri önemli ölçüde aşağı yönlü güncellendiğini ifade ederek Türkiye, OECD ülkeleri arasında toplam istihdamını en fazla artıran ülkelerden biri olduğunu açıkladı. İşte Kavcıoğlu'nun diğer açıklamaları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön