26 / 04 / 2024

kavcıoğlu

kavcıoğlu

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin resesyon riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirirken, "Resesyon konusu konuşulmayan tek ülke Türkiye” diye konuştu. Başkan Kavcıoğlu, son beş yılın en düşük faiz oranlarının uygulandığını kaydetti.

BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kimdir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığına atanan Şahap Kavcıoğlu Kimdir? Daha önce görevlerde bulundu? İşte detaylar!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası’nın adımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, “Merkez Bankası, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimse kurumsallaşması için Liralaşma Stratejisi’ni tüm öğeleriyle beraber uygulamaya devam edecek” dedi

Herkesin merak ettiği soruyu TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu! İşte 2023 yılı için enflasyon tahmini!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu hem yatırımcıları hem de sokaktaki vatandaşı çok yakından ilgilendiren 2023 tahminini duyurdu. Peki bu konuda en yetkili isim olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamasına göre bu sene Türkiye’de enflasyon ne kadar olacak?

TCMB Başkanı Kavcıoğlu’ndan flaş döviz açıklaması!

Dövizin bu yılki serüvenini merak edenler için beklenen açıklama, en yetkili isimden, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan geldi.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan flaş asgari ücret ve enflasyon açıklaması

Merkez Bankası (MB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş bir asgari ücrete ve enflasyon açıklaması geldi. İşte tüm detaylar...

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nda enflasyon mesajı! 2024'te yüzde 8,8'le tek haneye düşecek!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda enflasyona ilişkin açıklamalar yaptı. Kavcıoğlu, enflasyonun 2024 yüzde 8,8'le tek haneye gerilemesini öngördüklerini belirtti.

MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı arasında canlı yayında gerilim!

İstanbul Sanayi Odası'nın temmuz ayı olağan toplantısına MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı Erdal Bahçıvan arasındaki gerilim damga vurdu.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan sanayicilere uyarı: Hepinizin listesi elimizde

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, sanayicilere sert uyarıda bulundu. Kavcıoğlu, “Hepinizin listesi elimizde var" dedi. İşte detaylar!

TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan kritik 2022 açıklaması! Gıda fiyatları ne olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2022 yılına ait üçüncü enflasyon raporunu gerçekleştirdiği toplantıda açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tek tek şirketleri arıyor! Faiz kararı öncesi ortalığı karıştıran dolar iddiası

Türk Lirası, dolar karşısında tekrar erimeye başladı. Merkez Bankası’ndan bunun için ilk adım geldi. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nın yardımcıları tek tek firmaları arıyor. İşte detaylar…

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş enflasyon açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün yatırımcılarla buluştu. Kavcıoğlu yapmış olduğu açıklamada, "Yılın geri kalanında cari işlemlerdeki iyileşme devam edecek. Çekirdek enflasyon göstergelerinde yavaşlama görüyoruz" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş açıklama!

Türkiye'nin ekonomik görünüme dair önemli açıklamalarda bulunan Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, "Son çeyrekte enflasyonun düşüş eğilimine gireceğini düşünüyoruz. Gıda dışı enflasyonun yılın geri kalanında da manşet enflasyonun altında kalmaya devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan flaş açıklama!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında, "Piyasalardaki haklı bir gerekçeye dayanmayan erken gevşeme beklentilerinin tümüyle ortadan kalkması gerekiyor" dedi.

kavcıoğlu Haberi

kavcıoğlu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Ankara Ticaret Odası'nı ziyaretinde ekonomi gündemine ilişkin bazı önemli açıklamalar yaptı.

Türk Lirasının döviz karşısında tarihin en büyük değer kaybını yaşarken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dünya ekonomisindeki gelişmelere değindiği bu konuşmasında, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkenin resesyon riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirirken, “Resesyon konusu konuşulmayan tek ülke Türkiye” ifadelerini kullandı.

"SON 5 YILIN EN DÜŞÜK FAİZ ORANI UYGULANIYOR"

Yatırım ve üretim ortamını desteklemek üzere ekonomi politikalarının uygulanmaya konuşduğunu aktaran Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Son beş yılın toplam ortalamasına baktığımızda da en düşük faiz oranlarının uygulandığını görmekteyiz. Sadece kredi faizlerinde değil aynı zamanda mevduat faizinde de devlet tahvilinde de en düşük faiz oranları ülkemizde geçerli. Türkiye...