28 / 03 / 2024

Piyasalar bu soruya kilitlendi

Piyasalar bu soruya kilitlendi

Konuştukça doları coşturan Fed Başkanı Eylül'de ne yapacak? Sert açıklamalarıyla küresel ekonomi üzerinde çarpıcı etkiler yaratan Fed, şahin tavrını sürdürecek mi? ABD ekonomisi resesyona girecek mi? İşte uzman kuruluşların görüşleri...



UBS Global Wealth Management'ın baş yatırım uzmanı Mark Haefele. Fed'in enflasyon hedefinde ciddi bir kazanım elde edene kadar şahin tavrını sürdüreceğini söyledi. Fed'in faiz artırımına gitme eğiliminin sürmesi beklentisiyle piyasalardaki oynaklığın 2023 yılı ortalarına kadar devam edeceğini öngören Haefele, Fed'in bu yıl faizi 100 baz puan daha artırmasını öngördüklerini açıkladı. Reuters'in Global Piyasalar Forumu'nda Haefele, ABD ekonomisinde ciddi bir resesyon riski görmediklerine işaret ederek enflasyonda aşağı yönlü bir hareket gözlemlemediklerini bildirdi. S&P 500'ün bu yılı 3900 puan seviyesinde 2023 yılını ise 4200 puan seviyesinde tamamlayacağını öngördüklerini kaydeden Haefele, enflasyonist ortamlarda hisse senetlerinin ekonomik büyümenin üzerinde performans gösterdiklerini dile getirdi. Haefele, bu konudaki fırsatların çoğunun ABD dışında olduğuna dikkat çekti. Haefele, gelişmekte olan piyasaların Fed politikası değişmeye başladığında cazip hale geleceklerini ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön