23 / 04 / 2024

Bitcoindeki yükseliş neyin habercisi? Piyasalar bu yoruma kilitlendi

Bitcoindeki yükseliş neyin habercisi? Piyasalar bu yoruma kilitlendi

Hazine getirilerinin artması ve doların devam eden yükselişine rağmen Bitcoin ve Ethereum yükselişe devam etti. Uzmanlar, Bitcoin’in hem Ethereum’un son hafta sergilediği performansı yeni bir boğa piyasasının habercisi olarak yorumluyor.



Bitcoin ve Ethereum, Hazine getirilerinin yükselmesi ve doların devam eden hızlı yükselişine rağmen, bu hafta içinde şimdiye kadar büyük hisse senedi endekslerinden çok daha iyi performans gösterdi. CoinDesk’in son verilerine göre Bitcoin bu hafta itibariyle şu ana kadar yatırımcılarına yüzde 2 oranında bir kazanç sağladı. Ethereum ise benzer şekilde son hafta içinde yaklaşık yüzde 2.2 oranında yükseldi.

Buna karşılık, Dow Jones Endeksi son hafta ortalama yüzde 1.54 oranında düşerken S&P 500 Endeksi de son hafta yüzde 1,8 oranında değer kaybetti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq değeri ise hafta başından bu yana yüzde 1 oranında düştü.

Dolardaki ve devlet tahvillerinde yükseliş ve hisse senetlerindeki belirgin düşüşe rağmen Bitcoin, son haftayla birlikte piyasalardan ayrışmışa benziyor. Hem Bitcoin’in hem de Ethereum’un son hafta sergilediği yüksek olarak kabul edilebilecek performans, bazı uzmanlar tarafından da yeni bir boğa piyasasının habercisi olarak yorumlanıyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön