25 / 04 / 2024

İstanbul Anadolu yakasında gayrimenkul yükselişe geçti!

İstanbul Anadolu yakasında gayrimenkul yükselişe geçti!

Ülkemizde gayrimenkul sektörü hızla yükselişe geçerken bu pastadan en fazla payı alan şehir tabi ki de İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. Anadolu yakasında gayrimenkul gün geçtikçe daha da yükseliyor..



Ülkemizde gayrimenkul sektörü hızla yükselişe geçerken bu pastadan en fazla payı alan şehir tabi ki de İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye genelinde konut satışları 2015 Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 oranında artarak 95 bin oldu. Konut satışlarında, İstanbul 17 bin konut satışı ile en yüksek paya sahip olurken İstanbul’u 11 bin konut satışı ile Ankara, 5 bin konut satışı ile  İzmir  izliyor. Bu dönemde özellikle İstanbul’da Anadolu Yakası’nda yapılan onlarca proje, en uygun fiyatlarla alıcılarını bekliyor. Ataşehir’de toplam konut stoğu 12 bin bunlardan 2 bini inşaat halinde, 9 bini ise tamamlanmış konuttan oluşuyor.


Startkey Karayel Emlak Danışmanı Cenk Karayel; ‘’Türkiye ekonomisinin belkemiği olarak nitelendirilen gayrimenkul sektörü hızla yükselmeye devam ediyor. Yeni yasal düzenlemelerle sektörün daha da hareketlenmesi sağlanırken, İstanbul bu hareketliliğin en çok yaşandığı il olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Avrupa Yakası’nda Ataşehir Bölgesi her bütçeye uygun ödeme seçenekli konutları, uygun konumu, sosyal aktivite alanları ile alıcıların en çok tercih ettiği lokasyon. Ataşehir’de 18 tamamlanmış konut projesi, 9 bin 305 daire mevcut. İnşaat halinde de 7 proje, 2 bin 743 daire bulunuyor. Anadolu Yakası’nda güvenilir gayrimenkul danışmanları ile yapılan her gayrimenkul yatırımı, alıcıya büyük oranda kar sağlıyor. Bu noktada size en uygun danışmanlık şirketini ince eleyip sık dolayarak bulmak kalıyor. Çünkü bir gayrimenkul yatırımından elde edeceğiniz karda danışmanlık şirketlerinin büyük emeği var. Sizi düşünen danışmanlık şirketi size en uygun yatırım seçeneğini sunacaktır. Kimse yapacağı yatırımdan zarar etmek istemez. Bunun içindir ki profesyonel bir ekipten destek almak oldukça önemli.‘’ dedi.


Geri Dön