16 / 04 / 2024

Kağıthane'de konut fiyatları yükselişe geçti!

Kağıthane'de konut fiyatları yükselişe geçti!

Kağıthane; merkezi konumu, ulaşım rahatlığı, çevresinin yüksek ticari potansiyeli ve yeni gayrimenkul projeleri ile çalışan nüfusun yeni odağı haline geldi. Bu kapsamda Kağıthane konut fiyatları yükselişe geçti.



Kağıthane; merkezi konumu, ulaşım rahatlığı, çevresinin yüksek ticari potansiyeli ve yeni gayrimenkul projeleri ile çalışan nüfusun yeni odağı oldu. Şehir içinde en çok göçü alan ilçede 2007 yılında başlayan kentsel dönüşüm faaliyetleri son birkaç yılda hız kazanmış oldu. Kağıthane - Piyalepaşa Tüneli'nin açılması, yapımı devam eden metro hattı, dere ıslahı çalışmalarının yanı sıra ana arterlere sadece dakikalar içerisinde ulaşım sağlayan çevre yollarının sayılarının artırılması ile Kağıthane, özellikle çalışan kesimin büyük ilgisini çekti. 


MERKEZİ İŞ ALANLARINA YAKIN 

Geçmiş yıllarda halkın mesire yeri olarak kullandığı ilçe, 1950'li yıllarda Haliç ve çevresinin sanayi bölgesine dönüşmesiyle çok sayıda fabrika ve imalathaneye ev sahipli yapıyordu. Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte, eski sanayi alanları yerini büyük ofis ve rezidans projelerine bırakırken, ada bazlı dönüşümle apartmanların yerini lüks siteler alıyor. 400 bine yaklaşan nüfusu ile İstanbul'un büyük ve önemli ilçelerinden biri olan Kağıthane Avrupa ve Anadolu yakasını birbirine bağlayan Boğaz köprülerinin güzergahı olan E-5 ve TEM otoyolları arasında konumlanıyor. Metropoliten alana sahip Kağıthane Vadisi, coğrafi konumu itibarıyla güneyinde ve doğusundaki Levent, Maslak, Ayazağa gibi merkezi iş alanlarının da (MİA) etki alanında bulunuyor. 



ULAŞIM AĞI GÜÇLENİYOR 

Kağıthane de konut fiyatları yükselişe geçti!


Son 10 yılda şehrin genelinde hareketliliğin artmasıyla Kağıthane İlçesi de olumlu yönde etkilendi ve başta konut projeleri olmak üzere birçok projeler geliştirildi. İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan trafik prob lemi için alternatif projeler hayata geçirildi ve Kağıthane de bu projelere tüneller vasıtasıyla ev sahipliği yaptı. Tünel güzergahı ile Kağıthane, Seyrantepe ve Hamidiye mahallelerinden Taksim'e ulaşım süresi 5 dakikada mümkün olurken, 2018 yılında açılması planlanan Mahmutbey - Mecidiyeköy metro hattının bölgeye olan ulaşımı daha da rahatlatması bekleniyor. Bu proje sayesinde Kağıthane Üsküdar arası mesafe 26 dakikaya inerken, Ümraniye 39,5 dakika, Beşiktaş 10 dakika ve Mecidiyeköy 4,5 dakikaya inecek. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Mahmutbey - Mecidiyeköy metro hattının açılmasıyla Kâğıthane'deki markalı konut projelerinde ikinci bir ivmenin yaşanacağını belirtti. Ulaşım olanaklarının çeşitlenmesiyle bölgedeki projelerin arttığına dikkat çeken Yazıcı "Avrupa Yakası'ndaki ofis stokunun yaklaşık yüzde 5'i Kâğıthane bölgesinde yer alıyor. Metro hattının devreye girmesiyle bu oranın yaklaşık toplam stokun yüzde 15'ine yükselmesi bekleniyor" dedi. 


METREKARESİ 12 BİN LİRAYI GÖRDÜ 

Kağıthane'deki konut projelerinde dairelerin metrekare birim fiyatının KDV hariç 4 bin lira ile - 9 bin lira arasında değiştiğini belirten Yazıcı, bazı projelerde dairelerin şerefiyelerine göre rakamın 12 bin liraya çıkabildiğini bildirdi. Bölgede en çok 2+1, sonrasında ise 1+1 ve 3+1 konut tipinin üretildiğini ifade eden Yazıcı, bölgede konut fiyatlarının yıllar içindeki gelişimi hakkında şunları söyledi: "EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık olarak hazırladığımız 2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu'na göre, Kağıthane'de 2013'te yüzde 3 2,2014'te yüzde 11,2015'te yüzde 24 ve 2016 senesinde yüzde 3 fiyat artışı yaşandı. Son beş yıla bakıldığında konut fiyatlarının yüzde 87 arttığı görülüyor, bileşik değer yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 17. Kağıthane bu oranlarla İstanbul'daki 34 ilçesi içerisinde 17'nci sırada yer alıyor." 18 projede satışlar sürüyor Yüksek katlı ve site tipinde yapılaşmaların mevcut olduğu Kağıthane'de konutlar orta ve orta üst gelir grubuna hitap etmekte iken; ulaşım olanaklarının çeşitlenmesiyle B ve B+ gelir seviyesine yönelik projelerin artışı dikkat çekiyor. Merkezi iş alanlarına yakınlığıyla markalı konut piyasasında son yıllarda hızlı bir gelişme kaydeden Kağıthane'de geliştiriciler yeni projeler için hak sahipleri ile yoğun görüşmeler sürdürürken, halihazırda Vadipark Seyrantepe, Greenox, Atiye Residence, Avrupa Konutları Arıcılar, Kağıthane 4401, Mihenk Rezidans, Levent Life, Erka Konsept, Mevsim İstanbul, İva Suites, Blox Haliç, Porta Vadi, Artıbir Kağıthane, Nova Suites, Mint Kağıthane, Mod İstanbul, Beyazhane, İstanbul Inn Levent adlı projelerin inşaatı ve satışları devam ediyor.


İsmail ŞAHİN / Sözcü 



Geri Dön