26 / 04 / 2024

Enerji krizi büyüyor! Üretim durma noktasına geldi

Enerji krizi büyüyor! Üretim durma noktasına geldi

Yeni araştırmalara göre dünyada yaşanan enerji krizi, üreticileri üretime ara vermeye veya tamamen durdurmaya zorluyor.



Enerji krizi büyüyor! Üretim durma noktasına geldi

Birleşik Krallık Üreticiler Organizasyonu Make UK, 200 şirketin katıldığı bir anket yayınladı. Anket, firmaların enerji maliyetlerinin halihazırda “kontrolden çıktığını” gösterdi.

Ankete katılan 200 şirketin yaklaşık yarısı, elektrik faturalarının son 12 ayda %100'den fazla arttığını söylerken, diğer yarısı da gelecek yıl aynı kaderi beklediklerini söyledi.

Ankete katılanların yaklaşık sekizde biri, artan enerji faturalarının bir sonucu olarak işten çıkarma yaptıklarını söyledi ve önümüzdeki 12 ay içinde beklenen fiyat artışlarının gerçekleşmesi durumunda tam kapatma veya daha geniş işten çıkarmalar gibi sert önlemlere ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

Birleşik Krallık'taki üreticileri temsil eden Make UK İngiliz hükümetinin, İtalya’daki gibi gaz ve elektrik faturalarındaki vergileri düşürmede ve enerjiyi yoğun kullanan endüstriler için KDV'yi azaltmada Avrupa Birliği’ndeki muadili ülkelerin gerisinde kaldığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön