26 / 04 / 2024

Kırklareli'de inşaat sektörü durma noktasına geldi!

Kırklareli'de inşaat sektörü durma noktasına geldi!

Özellikle Kırklareli Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte daha da büyüyen ve günden güne gelişen Kırklareli'de, ilkbahar aylarıyla birlikte başlayan yeni yapı inşaatları, kış aylarının gelmesiyle birlikte durma noktasına geldi.



Özellikle Kırklareli Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte daha da büyüyen ve günden güne gelişen Kırklareli'de, ilkbahar aylarıyla birlikte başlayan yeni yapı inşaatları, kış aylarının gelmesiyle birlikte durma noktasına geldi. Geçtiğimiz aylarda başlatılan inşaatların tamamlanması için çaba sarf eden yapı sahipleri, yeni binaların temelini atma kısmını ise önümüzdeki ilkbahar ve yaz aylarına bırakıyorlar. Bununla birlikte şehiriçinde yapıların günden güne daha da belirginleşmesinin mimarı açıdan ilimize çok şey kazandırdığını vurgulayan vatandaşlar, işin kötü kısmının ise gürültü kirliliği olduğunun altını çiziyorlar. Vatandaşlar konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyorlar; "İlimiz açısından yeni yapıların oluşması, şehrimizin büyümesi çok ama çok güzel bir şey. Bununla birlikte modernleşmemiz de şehrimizin artılarıdır ama bunun bir de bizler için kötü yanı var. İlkbahar ve yaz aylarında şehnn her noktasında başlatılan inşaatlar, çok fazla gürültü kirliliğine sebep oluyor. Hemen her gün bir inşaat sesiyle uyanıyoruz. Bu da sinirlerin fazlasıyla gerilmesine, insanların agresifiiğine sebep oluyor." 


"Günlük yaşamı da kısıtlıyor" 

Bununla birlikte günlük yaşamda da birçok konuda yeni yapılann insan hayatını kısıtladığını vurgulayan vatandaşlar; "Yeni yapılan bınalann bazıları kaldınmlan, yollan, evlerin girişlerini işgal ediyor, bu da günlük yaşamda bizleri çok zor durumda bırakıyor. Yolunuzu değiştirmek zorunda kalıyorsunuz ya da yolun karşısına geçmek zorunda kalıyorsunuz. Bunlar da yeni inşaatların dezavantajları olarak vatandaşlan güç duruma düşürüyor" ifadelerini kullandılar. 


Kırklar Haber


Geri Dön