29 / 03 / 2024

üretim

üretim

Avrupa’daki enerji çıkmazının ardından Türkiye’nin daha fazla ön plana çıkmaya başladığını belirten İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönt. Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, fason üretim için Türkiye’nin tercih edilebileceğini belirtti.

Sanayi devi çalışanlarını şirkete ortak edecek! Prim yerine hisse verilecek

Alarko Holding üst düzey yöneticilerine prim ödemelerinin bir kısmının hisse senedi olarak yapılabilmesini sağlayacak bir sistem oluşturacak. Şirketten yapılan açıklamada çalışanların şirketin refahına ortak edilmesiyle, şirkete bağlılıklarının ve verimliliğinin artacağı kaydedildi.

Kış gelmeden markete koşup alın! Kış geldiğinde çok geç olacak, fiyatı uçacak! Bakın o ürün hangisi. Şu an ucuz

Zamlar yağmur gibi gelmeye devam ederken, bu zamlardan korunmak isteyen vatandaşlar da hangi ürünlere zam geleceğini araştırmaya başladı. İşte fiyatı şu anda ucuz olan ancak daha sonra yükselişe geçmesi beklenen ürün.

Enerji krizi büyüyor! Üretim durma noktasına geldi

Yeni araştırmalara göre dünyada yaşanan enerji krizi, üreticileri üretime ara vermeye veya tamamen durdurmaya zorluyor.

Yeni yatırım aracı oldu fiyatlar yüzde 150 arttı

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu sanayi arsalarının fiyatlarının yüzde 150 oranında arttığını belirterek sanayicilerin tesis için yatırım bulamadığını söyledi.

Domateste fiyat farkı açıldıkça açıldı! Tarla fiyatı ve market fiyatı şaşkınlık yarattı! İşte detaylar!

Domates fiyatlarının yüksek olmasından vatandaşlar şikayetlerini dile getirdi. Tarla fiyatı ve market fiyatı görenleri şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Tekstilin kalbi alarm veriyor, üretim durma noktasında

Özellikle ABD'de yaşanan kuraklık nedeniyle tüm dünyada pamuk fiyatlarının yükselmesi bekleniyor. Hammadde fiyatları yükselirken Türkiye'de tekstilin merkezi konumunda olan Denizli'de iplik üreticileri üretimlerini tatil etmeyi planlıyor.

Domates stoku yapmaya başlayın! Bu kış domatesin fiyatı cep yakacak!

Domates bu kış cep yakacak. Sera-Bir Başkanı Müslüm Yanmaz, bu kış domates fiyatlarının ne kadara satılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Otomotiv üretimi Temmuz'da 100 bin adedin altına düştü! Ocak ayından bu yana ilk kez yaşandı!

Otomotiv Sanayii Derneği verilerine göre Temmuz ayında sektörün toplam üretimi 93 bin 659 oldu. Bu şekilde Ocak ayından sonra ilk kez sektörün toplam üretimi 100 bin adedin altına indi.

Otomobil satışlarındaki '6 ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesi piyasaya yansıdı! Fiyatlar yeniden düşüyor!

Son dakika haberi: Otomobil satışları için imza atılan 6 ay-6 bin kilometre uygulaması ilk meyvelerini vermeye başladı. Daha önce, 'Araç yok' diyerek müşterileri geri çeviren ve stok yapan otomobil firmaları adeta 'u dönüşü' yapmaya başladı.

Fındık fiyatları ile ilgili beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Fındık hasadı pek çok yerde tamamlandı. Ancak yeni ürüne öngörülen talep olmadı. İşte detaylar!

Domates fiyatlarında indirim sinyali! Domates fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Domates hasadı başlıyor. Çiftçiler bu dönemki domates rekoltesinden umutlu olduklarını söyledi. Peki domates fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Fındık fiyatları ile ilgili son durum! 22 Ağustos’u kaçırmayın!

Fındık alımlarına dair belirlenen tarihler merakla araştırılıyor. İşte 2022 fındık fiyatlarına ve alımlarına dair detaylar!

İmalatta fiyatlar patladı daralma hızlandı Koronanın ilk dalgasından bile daha fazla

İmalat sanayiinde yaşana daralma temmuz ayında hız kazandı. Üretim ve yeni siparişlerde korona virüs salgınının ilk dalgasından bu yana en belirgin ivme kaybı yaşandı. Temmuz ayında Türkiye imalat sanayii satın alma yöneticileri endeksi 46.9'a geriledi.

Çay üretim rakamları açıklandı! İşte Türkiye’nin çay üretimdeki yeri!

Türkiye’nin ocak-haziran döneminin çay ihracat rakamları açıklandı. İşte Türkiye’nin çay üretimindeki verilerine dair detayları!

TOKİ Hatay Reyhanlı'da ilköğretim okulu ihalesi yarın!

TOKİ Hatay Reyhanlı'da bulunan ilköğretim okulu binasının inşaat ve altyapı işinin ihalesi yarın yapılıyor...

Gökkuşağı, 10 bin metrekare kapalı üretim alanı hedefliyor!

Strafor olarak bilinen ısı yalıtım malzemeleri üretimini yapan Gökkuşağı Yapı Sistemleri, üretimi arttırarak yeni ek binası ve 10 bin metrekare kapalı üretim alanına kavuşmayı planlıyor...

Konya'da TED İlköğretim okulu ve arsası icradan satılıyor!

Konya'da TED İlköğretim okulu ve arsası icradan 3 milyon TL'ye satılıyor...

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret, 3 gayrimenkul satıyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş, Mardin ve Antalya'da bulunan 3 gayrimenkulü satışa çıkartıyor...

Keskinoğlu, 30 milyon TL'lik yatırımla üretim tesisi kurdu!

Yumurta üretimi yatırımlarına ağırlık veren Keskinoğlu, bu doğrultuda 30 milyon liralık yatırımla Manisa Akhisar’da pastörize yumurta üretim tesisi ve soğuk hava deposu yatırımını hayata geçirdi

TOKİ Konya'da ilköğretim okulu ve lise inşaatının ihalesi bugün!

TOKİ Konya Selçuklu'da ilköğretim okulu, Ereğli'de meslek lisesi binasının inşaat ve altyapı, çevre düzenleme işini ihaleye çıkarıyor...

TOKİ Avrupa Konutları İlköğretim Okulu ziyaret edildi!

Artaş İnşaat’ın Atakent’te inşa ettiği TOKİ - Avrupa Konutları İlköğretim Okulu, geçtiğimiz günlerde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından ziyaret edildi.

Japonlar Çankırı'ya üretim tesisi açacak!

Japon Sumitomo Rubber İndustries Firması, Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş ile 500 milyon dolar değerinde bir yatırımla Çankırı'ya üretim tesisi kuracak...

İslambey İlköğretim Okulu yıkım karmaşasında!

Eyüp’te bulunan İslambey İlköğretim Okulu yeni eğitim öğretim yılına yıkım karmaşasıyla girdi

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu hizmete açıldı!

Başakşehir’de yapılan 29 derslikli, 6 laboratuarı ve kapalı spor salonu bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Başkan Kadir Topbaş ve Vali Hüseyin Avni Mutlu tarafından hizmete açıldı

İnşaat sektöründe üretim arttı, ciro düştü!

İnşaat sektöründe bu yılın ikinci çeyreğinde üretim artarken, cirolarda azalma görüldü.

İnşaat sektöründe ciro azaldı üretim arttı!

İnşaat sektöründe ciro 2012 yılının 2. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.2 oranında azalışla 132.2 düzeyinde gerçekleşti. İnşaat sektöründe üretim ise bu dönemde yüzde 0.7 artışla 140.1 oldu.

Eğitim öğretim tesisleri kiralama karşılığı yaptırılacak!

Eğitim öğretim tesisleri, belirlenecek temel standartlar çerçevesinde, kendisine veya Hazineye ait taşınmazlar üzerinde ihale ile belirlenecek gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerine 49 yılı geçmemek şartıyla kiralama karşılığı yaptırılacak

üretim Haberi

üretim

Almanya Düsseldorf şehri 27 ve 29 Eylül tarihlerinde Düsseldorf Alüminyum Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Binin üzerinde katılımcı firmanın yer aldığı fuarda, Türkiye de 102 firma ile ev sahibi Almanya’nın ardından katılımcı sayısı bakımından ikinci oldu.

Türk üreticilerin ürettikleri kaliteli ürünleri dünya pazarına sunmak, ihracata ve Türkiye’nin ekonomik büyümesine daha fazla katkı sağlamak için fuar fuar gezdiklerini ifade eden İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönet. Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu, Düsseldorf’daki fuarda yer alan 102 firma ile Türkiye’nin üretimdeki gücünü kanıtladığını söyledi.

KALİTELİ ÜRETİM, GÜÇLÜ KAPASİTE

Alüminyumun birçok sektörün içine dahil olduğunun altını çizen Çetin Tecdelioğlu, “Özellikle endüstri, beyaz eşya, otomotiv, savunma sanayi gibi birçok sektörün içinde alüminyum ana ürün olarak yer alıyor. Bu konuda Türkiye’nin güçlü bir üretim kapasitesi...