23 / 04 / 2024

Sanayi devi çalışanlarını şirkete ortak edecek! Prim yerine hisse verilecek

Sanayi devi çalışanlarını şirkete ortak edecek! Prim yerine hisse verilecek

Alarko Holding üst düzey yöneticilerine prim ödemelerinin bir kısmının hisse senedi olarak yapılabilmesini sağlayacak bir sistem oluşturacak. Şirketten yapılan açıklamada çalışanların şirketin refahına ortak edilmesiyle, şirkete bağlılıklarının ve verimliliğinin artacağı kaydedildi.



Alarko Holding A.Ş. Yönetim Kurulu, "Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler İçin Ücret Belirleme Politikası"nın gözden geçirilip revize edilmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, üst düzey yöneticilere yapılacak prim ödemelerinin bir kısmının belirli performans hedefleri çerçevesinde hisse senedi olarak yapılabilmesine olanak sağlayacak bir sistemin ve planın oluşturulması için çalışma başlatılmasına karar verildiği bildirildi. Alarko Holding'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada yapılacak çalışmanın genel kurulda ortakların bilgisine sunulması kararı alındığı ifade edildi.

Şirkete bağlılık artacak

Yapılan açıklamada, Alarko çalışanlarına şirketin refahından doğrudan bir pay verilmesinin, çıkarlarının şirket ve hissedarlarının çıkarlarıyla daha yakından özdeşleşmesini sağlayacağı, böylece şirket adına çabalarını artıracağı ve şirkette kalma isteklerinin güçlendirileceği beklentisi vurgulandı. Alarko Holding'den yapılan açıklamada, teşvik edici hisse prim sisteminin çalışanların Şirketin uzun vadeli hedeflerine daha fazla odaklanmalarını sağlamasının da beklendiği vurgulandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön