25 / 04 / 2024

UTT İnşaat, çalışanlarını şirket yönetimine alacak

UTT İnşaat, çalışanlarını şirket yönetimine alacak

 UTT İnşaat, çalışanların yönetimde olduğu bir şirket modeli yaratmak için kolları sıvadı.



1993 yılından bu yana faaliyet gösteren UTT İnşaat'ın sahibi Uğurhan Tezer, çok kısıtlı bir kadro ile çalıştıklarını, ancak elemanlarının konularında çok başarılı olduğunu ifade ederek "Hedefimizde çalışanların yönetimde olduğu bir şirket modeli yaratmak var. Zannediyorum en geç 2 yıl içinde bunu başaracağız" dedi.
Tezer, çok büyük bir firma olmadıklarını ve krizin kendilerini büyük firmalara göre çok daha az etkilediğini anlatarak, şöyle devam etti: "Kriz dönemleri aslında eğer doğru dersler alınırsa faydalı. Pazarda, özellikle elektrikli yerden ısıtma sistemleri konusunda çok daralma yaşamıyoruz. Zira ürün son derece efektif ve yatırımın içerisinde çok küçük bir maliyet tutuyor. Bu yüzden satışlarımızda eski senelere göre azalma yok. Kredi kullanmıyoruz. Bu yüzden bankalarla ilişkimiz de asgari düzeyde."
 
Ehil olmayan firmalar sorun
Tezer, şirket olarak işe ilk başladıklarında tanıtımla ilgili sorunlar yaşadıklarını ancak artık proje firmaları ve yatırımcıların hazırladıkları sistemi öğrendiğini ve kullandığını ifade etti. Tezer, piyasada talep oluştuktan sonra ehil olmayan firmaların yanlış ve ucuz malzemelerle piyasaya girmelerinin sorun olduğunu belirterek "Şu anda mücadelemiz tamamen bu firmalarla" dedi. Yaklaşık 10 yıldır Gerflor PVC zemin kaplamaları, 5 yıldır da DEVI elektrikli yerden ısıtma sistemlerinin bayiliğini yürüttüklerini ifade eden Tezer, Ankara'da ve Türkiye'nin birçok yerinde çok önemli projelerde çözüm ortaklığı yaptıklarını kaydetti.
 
Stoklar kontrol altında
Normal ekonomik ortamda da zaten masraflarına dikkat eden ve tasarruflu davranan bir firma olduklarını kaydeden Tezer, krizle birlikte sadece stokları kontrol altına alarak bir miktar azalttıklarını bildirdi. İşten personel çıkartma yoluna gitmediklerini kaydeden Tezer, aksine eksik personeli takviye ettiklerini anlattı. Tezer "İnanıyoruz ki krizden çıkmanın yolu krizi bahane etmek değil, aynı koşullarda müşterinize hizmet ve çözüm sunabilmektir. Bunu başaranlar krizden yara almadan çıkacaklar. Biz de bunu başarmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Devletin yaptığı yardımların genellikle politik olduğu kanaatini taşıdığını vurgulayan Tezer, bu anlamda devlet imkânlarından yararlanabildiklerini söyleyemeyeceğini bildirdi.
Krizin yakın gelecekte bitmeyeceğini düşündüğünü ifade eden Tezer, krizin yaşam şekli haline geleceğini düşündüğünü söyledi.
Referans


Geri Dön