26 / 04 / 2024

Cezaevi iken okul olan ilköğretim okulu bin 230 mezun verdi!

Cezaevi iken okul olan ilköğretim okulu bin 230 mezun verdi!

Muş'ta 1996 yılında cezaevinden okula dönüştürülen binada hizmet veren Kümbet Yunus Emre Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan, 16 yılda bin 230 öğrenci mezun oldu...



 Adalet Bakanlığı'nca Korkut ilçesinde 1985 yılında yarı açık cezaevi olarak inşa edildikten sonra 1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen cezaevi binası, 16 yıldır Kümbet Yunus Emre YİBO olarak hizmet veriyor. 

     İnfaz koruma memurlarının yerini öğretmenlerin, tutuklu ve hükümlülerin yerini de öğrencilerin aldığı okulda, özellikle ilçeye bağlı köylerde yaşayan öğrenciler eğitim görüyor. 

     Açıldığı günden bu yana il genelinde önemli başarılara imza atan ve 16 yılda bin 230 öğrenci mezun eden okul, öğrencilerinin elde ettiği başarılarla göz dolduruyor. 

     Milli Eğitim İlçe Müdürü Hanifi Çelik, cezaevinden dönüştürülen okulun ilçe ve il genelindeki en başarı okullar arasında bulunduğunu belirterek, okuldaki sosyal ve kültürel etkinliklerin öğrencilerin başarıyı yakalamasında önemli bir etken olduğunu söyledi. 

     Okul müdürü Fahrettin Çelik ise okuldan her yıl mezun olan öğrencilerden büyük kısmının Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere çeşitli liselere kayıt yaptırdığını vurgulayarak, daha önemli başarılara imza atmak için çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. 

     

     Mezun olduğu okulda öğretmenlik yapıyor

     

     Cezaevinden dönüştürüldüğü yıl okula kaydını yaptıran Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Hikmet Gardaş da 16 yıl önce öğrenci olarak eğitim gördüğü okulda öğretmen olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 

     Okuldan mezun olan öğrenciler arasında kendisi gibi öğretmen olan ya da başka iş kollarında görev alan çok sayıda mezun bulunduğunu anlatan Gardaş, ''Köyümüzde orta kademe olmadığı için 1996 yılında Kümbet Yunus Emre YİBO'ya kayıt yaptırdım. O dönemlerde cezaevi okula dönüştürülmeseydi belki de şu anda üniversite okuyamayacak ve öğretmen olamayacaktım. Burası cezaevi olarak kalsaydı bu kadar faydalı olmayacaktı'' dedi. 


AA


Geri Dön