19 / 04 / 2024

Yeni yatırım aracı oldu fiyatlar yüzde 150 arttı

Yeni yatırım aracı oldu fiyatlar yüzde 150 arttı

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu sanayi arsalarının fiyatlarının yüzde 150 oranında arttığını belirterek sanayicilerin tesis için yatırım bulamadığını söyledi.



Yüksek enflasyon, düşük faiz ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle bir yatırım aracına dönen konutlardan sonra şimdi de sanayi arsaları yatırım enstrümanı olarak kullanılmaya başladı. Sanayi arsalarında yüzde 150'ye varan oranlarda fiyat artışı yaşandığını belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu bazı sanayicilerin de krediye ulaşamayıp üretimi sürdüremeyince işletme sermayelerinin bir kısmıyla sanayi arsası yatırımı yaptıklarını söyledi. Eroğlu sanayi arsalarının spekülatif bir yatırım aracı gibi alınıp satılmaya başlandığını ileri sürdü.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, ihracatı artan ve kapasite kullanımı yüze 80'lere varan sanayicilerin yeni üretim tesisleri için arsa bulamadıklarını söyledi. Bloomberg'te yer alan haberde sanayi arsalarının fiyatlarında yüzde 150'ye varan artışlar yaşandığını belirten Eroğlu, sanayicilerin de işletme sermayeleriyle arsa yatırımı yapmaya başladıklarına dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön