26 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: 2014'te belediyenin yatırım bütçesi yüzde 15 artacak!

Kadir Topbaş: 2014'te belediyenin yatırım bütçesi yüzde 15 artacak!

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Akademik Konsey Toplantısı, İstanbul Wow Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kadir Topbaş, 2014 yılında belediyenin yeni yatırım bütçesinin yüzde 15 artacağını aktardı...





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin, "Bugün İstanbul'da 3 milyona yakın araç var. Burada yeni yollar ve alternatifler, geçiş alanlan, yayaya daha rahat hareket edecek imkanlar sağlamalısınız. Taksim'de bu yaptığımız iş doğru, Meclis ve Kurul tarafından da onanmış bir projedir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'ne ilişkin, "Bugün İstanbul'da 3 milyona yakın araç var. Burada yeni yollar ve alternatifler, geçiş alanları, yayaya daha rahat hareket edecek imkanlar sağlamalısınız. Taksim'de bu yaptığımız iş doğru, Meclis ve Kurul tarafından da onanmış bir projedir" dedi.

Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Akademik Konsey Toplantısı, İstanbul Wow Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'm siyasi geçmişini ve başarılarını içeren biyografisi okundu.
 
Toplantıda konuşan Kadir Topbaş, Marmara Grubunun etkinliğinde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Yapılan işin sevilmesi ve hayatın parçası haline getirilmesi durumunda yorgunluk hissedilmeyeceğine işaret eden Topbaş, dünyanın merkezi haline gelen İstanbul'un belediye başkanlığını yürütmekten büyük onur duyduğunu söyledi.

Okunan biyografisinde geçen "güzel şeyler bıraktı" şeklindeki ifadeyi hatırlatan Topbaş, "Bu cümle, görev sonu anlamını taşımasın. Çünkü öyle bir devirde yaşıyoruz ki her kelimenin anlamı farklı" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un tarihi dokusundan ve güzelliklerinden bahseden Topbaş, "İstanbul bu kadar engin tarihinden dolayı, gerçek anlamda barış ve hoşgörü kentidir. İstanbul'da, bir ülke özelliğinde zenginlik var. Bir ülke özelliğinde olduğunu hatırlatmak isterim.

İstanbul, ekonomik anlamda dünyanın odak noktasındadır" diye konuştu. İstanbul'a ulaşım, turizm, eğitim, spor ve sağlık alanında yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Topbaş, İstanbul'un dünyanın en iyi metrolarına sahip bir kent olacağını dile getirdi.

Topbaş, İstanbul'a planlanan ve yapılmaya başlanan 800 kilometrelik metro ağı ile Paris'ten fazla, New York'a denk metro ağları kuracaklarını anlattı. Kanal İstanbul projesinin kenti şaşırtacak büyük bir hadise olduğunu vurgulayan Topbaş, 2014 yılında belediyenin yeni yatırım bütçesinin yüzde 15 artacağını aktardı.

Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik sıkıntı yaşamadığını bildiren Topbaş, "Şu anda  Marmaray  da bitme aşamasına geldi. Marmaray, 29 Ekim'de Başbakanın katılımıyla açılacak. Marmaray, doğu ve batı aksında önemli bir ulaşım imkanı getirecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, katılımcıların sorularını cevaplandıran Başkan Topbaş, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi ve yeni yapılan tünelle ilgili soru üzerine, şunları söyledi: "Bugün İstanbul'da 3 milyona yakın araç var. Burada yeni yollar ve alternatifler, geçiş alanları, yayaya daha rahat hareket edecek imkanlar sağlamalısınız.

Taksim'de bu yaptığımız iş doğru, Meclis ve Kurul tarafından da onanmış bir projedir. Yüzey henüz bitmedi ve gecikmeler oldu. Daha üzerine bir şey yapmadık sadece beton döktük. Esasında meydanlarda ağaç olmaz. Ama bizim insanlarımız meydanlarda da ağaç istiyor. Dünyanın önemli meydanlarına bakın ağaç yoktur. Meydandaki algılamayı yapmazlar ama biz burada hem yeşillendirme, kısmen ağaçlandırma, şehir mobilyaları ve zemin kaplaması ve çalışmalarımız var. Proje daha bitmedi hatta çevre binalarının cepheleriyle ilgili çalışmalar var. Gezi Parkı'yla ilgili konuda da şu anda yargı süreci var." Topbaş, "Kanal İstanbul projesinin kararını kim aldı? Bu proje neye hizmet ediyor?" şeklindeki soru üzerine ise "Kanal İstanbul, yerel değil hükümet projesidir.
İstanbul Boğazından yılda 60 bin civarında gemi geçmektedir.
Bunun 17-18 bini tanker ve petrol taşıyor. İstanbul Boğazı sit olmasına rağmen, açık deniz kabul ediliyor" dedi.

Boğaz'a radarlar için bir takım kuleler dikildiğini dile getiren Topbaş, şunları kaydetti: "Kulelerin dikilmesi bir şey ifade etmiyor. Dümen kilitlendiği zaman o kule hiçbir şey yapmaz.

Ciddi vakalara ve sıkıntılara sebep verebilir. Boğaz'da bu kadar tehlike olmasaydı, böyle bir boğaz açma gerekmezdi. Giderek artan petrol sarfiyatı, gemi taşımacılığının devam etmesi, İstanbul Boğazı'nı kurtarmak adına, böyle bir adım atmak gerekliydi. Bu yatırım, büyük bir cesaret ve gerekli bir yatırım. İstanbul'u kurtarmak adına böyle bir adım atmak gerekiyor." Kadir Topbaş, konuşmasının ardından, vakfa emeği geçenlere plaket verdi.


Ankara Gündem

Geri Dön