20 / 04 / 2024

Otomobil satışlarındaki '6 ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesi piyasaya yansıdı! Fiyatlar yeniden düşüyor!

Otomobil satışlarındaki '6 ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesi piyasaya yansıdı! Fiyatlar yeniden düşüyor!

Son dakika haberi: Otomobil satışları için imza atılan 6 ay-6 bin kilometre uygulaması ilk meyvelerini vermeye başladı. Daha önce, 'Araç yok' diyerek müşterileri geri çeviren ve stok yapan otomobil firmaları adeta 'u dönüşü' yapmaya başladı.



Son dakika: Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el otomobilleri 6 ay süreyle satma kararı piyasaya yansımaya başladı. Showroomların “hayır” dediği yepyeni otomobiller piyasaya çıkmaya başladı. Çip krizi gerekçesiyle 'Sıfır araba yok' diyen yetkili otomobil bayileri, beklenmedik bir şekilde 6 aylık süre sonunda var olmayan otomobiller buldu. 2023'e kadar sıraya bile girmeyen bayiler, "Al, Hemen Al" kampanyasını başlattı ve 1-2 hafta içinde stokları tükenen araçları sevk edecekler.

SIFIR OTOMOBİLLER BAYİLERDE VAR

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre; İstanbul'un en büyük otomobil bayileri arasında yer alan firmanın satış temsilcisi, istenilen modellerin ellerinde olduğunu açıkladı. Aynı modelin otomatik vitesi için ise, "O model eylülün ilk haftasında gelecek. Eğer ön ödeme yaparsanız sizin için aracı ayırırız" ifadeleri kullanıldı.

İkinci el otomobil satışlarında ibre tersine dönmeye başladı! İşte detaylar! "SORUN BU HAFTA ÇÖZÜLDÜ"

Ancak aynı firma, Bu modellerin ellerinde olmadığı ve  2 ay gibi kısa bir sürede teslim alabilecekleri hatırlatıldığında; Satış temsilcisi, "Evet bu aybaşında biraz sorun vardı ancak bu hafta çözüldü" dedi.

'ARAÇ YOK' DÖNEMİNE SON!

Türkiye'nin önde gelen otomobil bayilerinden Kartal'daki yetkili satıcısı, bahsi geçen araçlarla ilgili her iki markanın da el yapımı araçlarının bulunduğunu ve istediğimiz zaman gelip bakabileceğimizi söylüyor.


Geri Dön