23 / 04 / 2024

enerji krizi

enerji krizi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

Yüzde 8'i iflas bayrağını çekmek üzere, dünya şokta! Kriz orayı da vurdu, sonumuz korkunç

Avrupa'da devam eden enerji krizi büyük sorunları beraberinde getirmeye devam ediyor. Tarımdaki verimliliğiyle bilinen Hollanda'da seraları enerji krizi vurdu. Firmaların yüzde 8'i iflasın eşiğine geldi.

Kriz derinleşiyor! Şirketler bir bir iflas ediyor! Bir ayda 762 şirket...

Almanya’da açıklanan son verilere göre, eylülde şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları Eylül 2021’ye göre yüzde 34 artarak 762’ye yükseldi.

Gazda tavan fiyat dönemi!

İtalya, Polonya, Yunanistan ve Belçika'nın Avrupa Birliği (AB) içinde gaz için dinamik tavan fiyatları önermek için harekete geçtiği öğrenildi.

Rusya'nın son kozu otomobil fiyatlarını yüzde 20 artıracak

200'den fazla premium yedek parça markasının ana distribütörlüğünü yapan Motor Aşin CEO'su Saim Aşçı, Rusya'nın son kozunu kullanarak doğal gaz akışını kesmesinin Avrupa'da otomotiv üretimini zora soktuğunu belirterek krizin daha da derinleşeceğini söyledi.

Gazprom 2 ülkenin daha gazını kesti

Avrupa'yı enerji krizine sokan Rusya iki ülkenin daha gaz akışını kesti. Kesintiye neden olarak Avusturya'nın yaptığı düzenlemeler olarak gösterilirken gaz akışının ne zaman başlayacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Almanya'dan enerji krizini hafifletecek hamle! 

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın kalan üç nükleer santralinden ikisinin en az Nisan 2023’e kadar elektrik şebekesine bağlı kalacağını açıkladı.

Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Avrupa’da yaşanan enerji krizi Fransa'da da etkisini gösterirken ülkede tavuk ithalatını yükseltti. Üreticiler yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle civcivleri ısıtmakta zorluk çekerken savaş nedeniyle yükselen enerji ve tahıl fiyatları yerli tavukçuluk sektöründe maliyetleri yüzde 30 artırdı.

Enerji krizi Avrupa'nın 'Efendisi' oldu!

Fransa'da enerji fiyatları yükselirken, halkın talaşa yönelmesiyle, odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselmeye başladı.

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.

Gıda fiyatlarındaki artış endişe verici boyutta! Kış nasıl geçecek?

Gıdada tedarik zincirinde sorunlar yaşayan Avrupa ülkelerinde buğday fiyatlarında yıllık artış yüzde 68.5, ette yüzde 27.8, yağda ise yüzde 24.9 oldu. Fiyatların beklenen kuraklık ile daha da artması söz konusu.

Avrupa'da korkulan oluyor, hangi sektörler etkilenecek?

Avrupa'daki enerji krizinde korkulan senaryo gerçek oluyor. Pek çok sektöre tedarik sağlayan dev şirketler 10 katına çıkan enerji faturalarıyla üretim yapmak yerine çarkları durdurma yoluna gidiyor.

Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

Avrupa'da yaşanan enerji krizi nedeniyle maliyetler artmaya devam ediyor. Doğal gaz konusunda çok katı tasarruf tedbirleri uygulayan İsviçre'de elektriğe yüzde 27 zam yapılacağı duyuruldu.

Enerji krizi Almanya'yı sardı! Tuvalet kağıdı üreticisi artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas başvurusunda bulundu!

Alman tuvalet kağıdı üreticisi Hakle, hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Otomobile enerji zammı yolda

Türkiye’de otomobil üretiminde 2021 yılında yüzde 5 olan enerji maliyeti, elektrik ve doğalgaza gelen son zamlarla yüzde 15’e kadar yükseldi.

Doğal gaz faturası yüklü gelenler dikkat! Cebinizi rahatlatacak gelişme

Türkiye'de artan enflasyon ve dünya genelinde yaşanan enerji krizi faturalara peş peşe zam olarak yansıyor. Gelen zamlar sonrası kara kara düşünen vatandaşlara sevindiren haber geldi. Anında hesabınıza 150 TL yatıyor. İşte ayrıntılar...

Elektrikli araçlarla ilgili yeni gelişme! Yasak gelebilir

Avrupa Birliği emisyonu azaltmak için 2035 yılına kadar benzinli ve dizel araçları kaldırıp elektrikli araç kullanımını yüzde 100’e çıkaracağını açıklarken, tüm dünyada yaşanan enerji krizi planları değiştirdi. İşte tüm detaylar...

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.

Aralık ayında vatandaşlardan doğal gaz faturası tahsil edilmeyecek

Enerji krizi ile karşı karşıya kalan Avrupa'da doğal gaz fiyatına üst sınır getirilmesi konusunda tartışmaları sürerken Almanya konutlara ve KOBİ'lere doğal gaz desteği kapsamında bir dizi öneriyi devreye sokuyor.

İstikrarsızlıkta Bitcoin'le yarışıyor

İngiltere’de enflasyon ve enerji krizi nedeniyle sıkıntılar baş gösterirken son bir ayda sterlin ve Bitcoin'de yaşanan dalgalanmalar neredeyse benzer bir seyir izledi. Dünyanın halen yürürlükte olan en eski parası olan sterlin de, son bir aydır yaşanan ekonomik ve siyasi çalkantılardan ötürü neredey

Enerji krizi Belçika'da kafeleri yeni uygulamalara yöneltti!

Belçika'da bazı kafeler müşterilerin enerji bağışında bulunmalarını talep etmeye başlarken, diğerleri sıcaklıkları düşürüyor ve uzun süre oturan insanları bölgeyi terk etmeye teşvik ediyor.

Yüzde 8'i iflas bayrağını çekmek üzere, dünya şokta! Kriz orayı da vurdu, sonumuz korkunç

Avrupa'da devam eden enerji krizi büyük sorunları beraberinde getirmeye devam ediyor. Tarımdaki verimliliğiyle bilinen Hollanda'da seraları enerji krizi vurdu. Firmaların yüzde 8'i iflasın eşiğine geldi.

Kabus geliyor: Enerji krizi tavukçuluğu vurdu!

Avrupa’da yaşanan enerji krizi Fransa'da da etkisini gösterirken ülkede tavuk ithalatını yükseltti. Üreticiler yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle civcivleri ısıtmakta zorluk çekerken savaş nedeniyle yükselen enerji ve tahıl fiyatları yerli tavukçuluk sektöründe maliyetleri yüzde 30 artırdı.

Enerji krizi en çok onlara yaradı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Putin'in Avrupa'ya doğalgaz akışını kısıtlamasıyla insanlar oduna yöneldi.

Enerji krizi Avrupa'nın 'Efendisi' oldu!

Fransa'da enerji fiyatları yükselirken, halkın talaşa yönelmesiyle, odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselmeye başladı.

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor

İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlaması ile birlikte başlayan yüksek enflasyon rakamları ve enerji krizi sorunlarına karşı zengin kişilerden ek vergi alınmasına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. İşte detaylar…

enerji krizi Haberi

enerji krizi

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Strazburg'da, Avrupa'da yaşanan enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB ülkelerinin enerji krizine karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti ve "Bu teklifle bugün ortak gaz satın alma işlemini operasyonel hale getiriyoruz." dedi.

Von der Leyen, ayrıca üye ülkelerin ve enerji şirketlerinin birbirlerinden daha fazla teklif vermek yerine gazı ortak biçimde satın almalarının daha doğru olacağını dile getirdi.

YÜZDE 15’İ ORTAK ALIM

Enerjiyi ortak satın almanın bir takım bağlayıcı unsurları olacağını anlatan von der Leyen, doğal gaz depolarını doldurmak için gereken miktarın yüzde 15'inin ortak alımla gerçekleşmesinin zorunlu hale geleceğini belirtti.

Von der Leyen, bir sonraki gaz dolum dönemine hazırlıklı başlanması gerektiğini ve bu sisteme Batı Balkanlar ile...