24 / 04 / 2024

Rusya'nın son kozu otomobil fiyatlarını yüzde 20 artıracak

 Rusya'nın son kozu otomobil fiyatlarını yüzde 20 artıracak

200'den fazla premium yedek parça markasının ana distribütörlüğünü yapan Motor Aşin CEO'su Saim Aşçı, Rusya'nın son kozunu kullanarak doğal gaz akışını kesmesinin Avrupa'da otomotiv üretimini zora soktuğunu belirterek krizin daha da derinleşeceğini söyledi.



Saim Aşçı, Türkiye'deki otomobil fabrikalarında yaşanan enerji maliyeti artışı ile Avrupa'da yaşanan enerji krizini ayrıştırmak gerektiğini belirterek, "Avrupa gerçek bir enerji krizi ile karşı karşıya ve alternatif enerji kaynaklarına ulaşmak bugünden yarına olacak bir şey değil. Bu sebeple yıl sonuna kadar sıfır km araç fiyatlarında ortalama yüzde 20 artış görebiliriz" diye konuştu. Aynı durumun yedek parça için de geçerli olduğunu belirten Aşçı, "Örneğin sadece debriyaj balatalarında ve termostatlarda 3 hafta içinde yüzde 15’den fazla fiyat artışı yaşandı" diye konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön