19 / 04 / 2024

Bimeks ilk 6 ayda satışlarını yüzde 30 artırdı!

Bimeks ilk 6 ayda satışlarını yüzde 30 artırdı!

Teknoloji Perakende zinciri Bimeks yılın ilk 6 ayda metrekare başı satışlarını yüzde 20 artışla 6.654 TL'ye, yükseltti, yıl sonu verimlilik hedefini de böylelikle ilk 6 ayda yakalamış oldu...




Teknoloji Perakende zinciri Bimeks yılın ilk 6 ayda metrekare başı satışlarını yüzde 20 artışla 6.654 TL'ye, personel başı satışlarını ise yüzde 13 artışla 504.000 TL'ye yükselten şirket, yıl sonu verimlilik hedefini de böylelikle ilk 6 ayda yakalamış oldu.


Gider ve borç oranlarını da düzenli olarak iyileştiren Bimeks'in faaliyet giderlerinin satışlara oranı da yüzde 13,4'den yüzde 12,5'e geriledi. Şirket Özkaynak/Pasif oranı olan yüzde 34 ile sektörün en düşük borçluluk oranına sahip durumda bulunuyor.


Çoklu kanal stratejisini sektöründe efektif biçimde uygulayan Bimeks, online satışlarını da yüzde 20'nin üzerinde artırmayı başardı. bimeks.com.tr'den yapılan alışverişlerde 3 saate kadar ürün teslimatı yapan 'bidakka' servisi ile sektöründe tek olan şirket, lojistik ve ürün fiyatlandırmasında geliştirdiği algoritmik uygulamalar, online satışların cirodaki payını yüzde 30'a yükseltmeyi hedefliyor.


Bimeks yılsonu ciro hedefini 650 milyon TL'den 700 milyon TL'ye çıkardı. Şirket mağaza sayısını 2 yıl içinde 150'ye çıkarmayı hedefliyor. Özgün franchise uygulaması Mağaza İş Ortaklığı (MİO) ile, Anadolu'da yaygınlaşan şirket, mağaza network'u ile online pazarlama sistemini entegre ederek çoklu kanal stratejisini perakende sektöründe en etkin biçimde uygulayan şirketlerin başında geliyor.


Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Şirketin büyüme stratejisini organik ve inorganik olarak 2 hedef doğrultusunda şekillendirdiklerini belirtmişti.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön