26 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 20 artıracak!

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını yüzde 20 artıracak!

20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nin geçtiği Kazlıçeşme, Yenikapı, Cankurtaran, Harem, Acıbadem ve Fikirtepe'de konut fıyatlarının yüzde 20 arttığını da belirten Aşa "İstanbul'daki yükselişten ayrı olarak bölgede konut fıyatları arttı." dedi



Anadolu Yakası'nm alışveriş ve yaşam merkezi Bağdat Caddesi ile Avmpa Yakası'mn turizm, alışveriş ve eğlence alanı İstiklal Caddesi'nde kira dönüşümü yaşandı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Demeği Başkanı Nizamettin Aşa, iki ünlü caddede kiraların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dövizini bozdur altına ve TL'ye dön' çağrısıyla TL'ye döndüğünü söyledi. "Büyük markalar bile yüksek döviz kiralan nedeniyle kapısına kilit vururken dövizle kiradan bir adım geri atmayan mal sahipleri, şimdi TL ile kiralamaya döndü" diyen Aşa, son günlerde emlakçıların iki caddede TL ile kiralama sözleşmelerini hazırladığını söyledi. Aşa "Bağdat Caddesi'nde sadece dükkan kiralan düşmedi, konut fiyatlarında da durgunluğu aşmak için düşüş yaşanıyor" diye konuştu. 


Kapalıçarşı Esnafları Derneği. Kapalıcarşıdaki alışverişlerin ve kira kontratlarının TL ile yapılabileceğini duyurdu. Kapalıcarsı Esnaflar Derneğinin açıklamasında "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda, yönetim kurulumuzun aldığı karar gereğince, esnaflarımız ve mal sahipleri ile yaptığımız istişareler neticesinde, bundan böyle alışverişlerin ve kira kontratlarının TL ile gerçekleştirileceğini, ülkemizi ekonomik yönden çökertmek isteyen dıs güdere prim vermeyeceğimizi ve bunu büyük bir kararlılıkla sürdüreceğimizi ilan ederiz" denildi. 


NERELER KAZANDIRACAK? 


20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nin geçtiği Kazlıçeşme, Yenikapı, Cankurtaran, Harem, Acıbadem ve Fikirtepe'de konut fıyatlarının yüzde 20 arttığını da belirten Aşa "İstanbul'daki yükselişten ayrı olarak bölgede konut fıyatları arttı. Ama bölgede yatınm yapılabilecek en önemli alanlar Zeytinbumu ile Fikirtepe. Buradaki markalı konutlara yapılacak yatırım sahibine kazandırır. Zeytinbumu'da daha projeler var. Ama Fikirtepe tamamlanmak üzere" diye konuştu.



Star 


Geri Dön