29 / 03 / 2024

Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

Avrupa'da yaşanan enerji krizi nedeniyle maliyetler artmaya devam ediyor. Doğal gaz konusunda çok katı tasarruf tedbirleri uygulayan İsviçre'de elektriğe yüzde 27 zam yapılacağı duyuruldu.



İsviçre hükümeti, kış mevsiminde yaşanabilecek olası enerji krizini hafifletmek için vatandaşlarına enerji tasarrufu çağrısı yaparken bu kez de 2023'ün başından itibaren elektrik fiyatlarına yüzde 27 zam yapılacağını duyurdu.

Ülkede Federal Elektrik Komisyonu, ülkede yaşanacak olası bir enerji krizinin başlamasıyla elektrik fiyatındaki artış oranına dair tahminlerini paylaştı.

ZAM ORANI YÜZDE 27

Yeni yıl ile birlikte sene başından itibaren ülke genelinde hane halkının kilovat saat başına ödeyeceği elektrik ücreti 0,5.77 İsviçre frankı artışla 0,26.95 franka yükselecek. Yapılacak zam oranının ise yüzde 27'ye çıkması bekleniyor.

BÜYÜK İŞLETMEYE BÜYÜK ZAM

Komisyonun hesaplamasında küçük ve orta ölçekli girişimler için de elektrik fiyatlarının yüzde 27 artması, büyük işletmelerde ise bu oranın daha da yükselmesi öngörülüyor.

 Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

DOĞALGAZ KULLANIMI

İsviçre'de Blick gazetesinde yer alan bir başka haberde ise kış mevsiminde yeterli miktarda doğalgaz bulunmaması durumunda doğalgaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı bildirildi.

Ayrıca elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı, evlerdeki sauna ve yüzme havuzlarının soğuk tutulacağı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön