24 / 04 / 2024

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.



AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Strazburg'da, Avrupa'da yaşanan enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB ülkelerinin enerji krizine karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti ve "Bu teklifle bugün ortak gaz satın alma işlemini operasyonel hale getiriyoruz." dedi.

Von der Leyen, ayrıca üye ülkelerin ve enerji şirketlerinin birbirlerinden daha fazla teklif vermek yerine gazı ortak biçimde satın almalarının daha doğru olacağını dile getirdi.

YÜZDE 15’İ ORTAK ALIM

Enerjiyi ortak satın almanın bir takım bağlayıcı unsurları olacağını anlatan von der Leyen, doğal gaz depolarını doldurmak için gereken miktarın yüzde 15'inin ortak alımla gerçekleşmesinin zorunlu hale geleceğini belirtti.

Von der Leyen, bir sonraki gaz dolum dönemine hazırlıklı başlanması gerektiğini ve bu sisteme Batı Balkanlar ile Doğu Ortaklık ülkelerinin de dahil olabileceğine değindi.

 


Geri Dön