18 / 04 / 2024

imf

imf

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Avrupa ülkesi Almanya'daki enerji krizinin yakın bir sürede ortadan kalkmayacağını ifade ederek, "Bu kış zor olacak fakat 2023 kışı daha da kötü olabilir" açıklamalarını kullandı.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu sene ile ilgili küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2şeklinde açıklarken, gelecek seneye dair tahmini yüzde 2,9 oranından yüzde 2,7'ye düşürdü. İşte detaylar…

 Büyük yara alan sterlin bir ilki yaşıyor!

Bu hafta başının erken saatlerde, İngiliz sterlini, Birleşik Krallık'ın yeni maliye bakanı olan Kwasi Kwarteng’in, ülke ekonomisini canlandırma girişimi bir vergi indirimi paketini açıklamasının ardından dolar karşısında tarihi bir an yaşayarak, rekor bir seviye yaşadı.

IMF'den enflasyonun düşürülmesi için tarihi uyarılar

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, enflasyonla ilgili uyarılarda bulunarak merkez bankalarının kararlı davranmaları gerektiğini söyledi.

Dünya Su Kongresi işletme sınavını geçemedi!

Mart ayında yapılan Dünya Su Kongresi için alelacele açılan Haliç Kongre Merkezi, işletmecisi olmadığı için derin bir sessizliği gömüldü

'Faizler düşerse gayrimenkule ilgi artacak'

Global ekonomilerdeki verilerde iyileşmeler yaşandığına dikkat çeken TSKB Genel Müdür Yardımcısı, 'Gelişmekte olan ülkeler arasında Brezilya ve Türkiye öne çıktı

Konut kredisi taksiti 200 lira ucuzladı

Bankaların faiz yarışına başlamasıyla, tüketiciler 6 ay öncesine göre 200 lira daha az taksit ödeyecek. Kredisini yapılandırmak isteyenler, erken kapatma ve yeni kredi maliyetlerine bakmalı

Umur Güven: Konut almak için en iyi dönem

Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven ev almak isteyenlerin `faizler daha düşer' diye ertelememesi gerektiğini vurguladı

IMF toplantıları, Muhsin Ertuğrul Tiyatro Binası'nda olacak!

6-7 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan IMF toplantıları, Harbiye Kongre Merkezi'ndeki Yeni Muhsin Ertuğrul Tiyatro Binası'nın yerin 3 kat altındaki toplantı salonunda olacak

Krizi fırsata çevirme yolu krediyle göründü

Konut fiyatları yüzde 20 düşükken tüketicilere kriz öncesi faizle ev sahibi olma imkanı doğdu

Bülent Gedikli: Kentsel dönüşümde TOKİ daha aktif olmalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, "Kentsel dönüşüm için belediyelerle beraber inşaat sektörüne ivme kazandırılabilir. TOKİ öncelikle bunun için bir finansman politikası oluşturmalıdır" dedi

Konut sektörü büyüme trendinde

Ev mi almak istiyorsunuz? Tam zamanı... Gerekli araştırmalara başlayın ve işe koyulun! İşte ev almak isteyenlerin bilmek isteyeceği bilgiler...

Pames, bu yıl 65 mağaza açacak!

Bünyesinde Arow ve M.P. gibi markaları bulunduran Pames, 2010'u atılım yılı ilan etti

Carrefoursa'nın 2010 hedefi 100 yeni süpermarket!

Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, "2010'da 2 hipermarket, 100 süpermarket açacağız" dedi

Turgutlu'ya 300 yataklı devlet hastanesi yapılacak

Turgutlu'ya inşa edilecek 300 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenini yapıldı

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

IMF'nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

IMF, Türkiye ekonomisinin bu sene ile alakalı olarak ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan düşürüp yüzde 2,7’ye indirirken, önümüzdeki sene ile alakalı olarak büyüme öngörüsü 0,6 puan yükseltilerek 3,6’ya çıkarıldı. IMF mevzu bahis raporda, Avrupa’nın bu sene için ekonomik büyüme öngörüsünün 0,2 puan yük

IMF Türkiye'nin büyüme tahminini açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekti.

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti!

Uluslararası Para Fonu (IMF) raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan azaltılarak yüzde 2,7’ye çekilirken, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini 0,6 puan artırılarak 3,6’ya çıkarıldı.

IMF, Türkiye’nin 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 35,2 olarak açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayınladığı raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl 2.7 büyüyeceğini belirtirken, enflasyon rakamlarının 2 yıl daha çift haneli rakamlarda dolaşacağını öngördü.

IMF Başkanı’ndan uyarı: Dünyada yoksulluk ve açlık tehlikesi gelecekte daha da artacak!

Küresel piyasalarda güçlü toparlanmanın zor olduğunu belirten IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3’den daha az büyüyeceğini öngördü. Georgieva, gelecekte dünya ekonomisini bekleyen açlık ve yoksulluk tehlikesine de dikkat çekti.

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 

IMF'den son dakika kripto para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para birimleri konusunda dokuz adımlık bir eylem planı geliştirdi. IMF, kripto para birimleri ile ilgili önemli bir uyarı yayınladı.

IMF’den Bitcoin’e onay çıkmadı! İşte açıklanan 9 maddelik kripto para eylem planı...

IMF, 9 maddelik kripto para eylem planını kamuoyuyla paylaştı. Raporda Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine yasal statü verilmemesinin nedeni de açıklandı! İşte detaylar...

Deprem ekonomiyi nasıl etkileyecek? Cevabı IMF'den geldi!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Kahramanmaraş depreminin Türkiye`nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası üzerindeki tahmini etkisini açıkladı.

Açıklama IMF'den geldi! Küresel ekonomide benzeri görülmemiş düzey! 

IMF'nin Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath yaptığı açıklamada, ülkelerin böylesine zor günlerde ekonomiyi doğru yönetmesi için maliye politikasının rol oynaması gerektiğini söyledi.

IMF Başkanı'ndan 2023 yılı için iç karartan tablo!

IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin üçte birinin 2023 yılında resesyona girmesini beklediklerini ancak ABD'nin diğerlerine göre daha güçlü durumda olduğunu belirterek gelişmekte olan ülkelerin yüksek faiz ve güçlü dolar nedeniyle çok daha vahim tablolarla karşılaşacağını ifade etti.

2023 yılında krizi fırsata çevirecek ülkeler hangileri?

Önümüzdeki yıl gelişmekte olan ve gelişmiş ülkeler için enflasyonla mücadelenin meyvelerini vereceğini belirten IMF Eski Ekonomisti Özüdoğru, bazı ülkelerin ise krizi fırsata çevireceğine işaret etti.

imf Haberi

imf

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Alman Handelsblatt Gazetesi’ne vermiş olduğu röportajda, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya'nın bir süre enerji krizi ile mücadele etmek zorunda kalacağını bildirdi.

"Bu kış zor olacak fakat 2023 kışı daha da kötü olabilir" cümlesini kullanan Gopinath, enerji krizinin yakın bir zamanda ortadan kalkmayacağını, Almanya'nın da buna hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.

Gopinath, ülkede yenilenebilir olan enerjinin yaygınlaşmasının önemli bir ölçüde hızlandırılması gerektiğini söyleyip, "Almanya ülkesinin diğer ülkelerden güvenilir olan enerji kaynaklarına da ihtiyacı var. Federal hükümet her ikisi üzerinde de çalışmakta ve bu gerekli" ifadelerini kullandı.

ABD'de çekirdek enflasyonun çok inatçı olduğunu ifade eden Gopinath, Fed'in para politikasını sıkılaştırması gerektiğini, aksi durumda güvenilirliğini kaybedebileceğini söyledi.

Gopinath, Fed'in enflasyon ile mücadele için faiz oranlarını önemli...