26 / 04 / 2024

BM'den sonra IMF'den de Fed'e faiz çağrısı geldi

BM'den sonra IMF'den de Fed'e faiz çağrısı geldi

IMF Başkanı Georgieva, Fed başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının izlediği faiz politikasının dünyanın geri kalanı için kalıcı sorunlar yaratabileceği uyarısında bulunarak itidal çağrısında bulundu.



Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD Merkez Bankası'na (Fed) son dönemde uyguladığı agresif  faiz politikasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'son derece ihtiyatlı olması ve dünyanın kalanı üzerindeki etkisi karşısında dikkatli olması' çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan ziyareti sırasında Reuters'a bir röportaj veren Kristalina Georgieva, doğru maliye politikalarıyla küresel durgunluğun önüne geçilebileceğini söyledi. Hükümetlerin izlediği  maliye politikalarının sıkı para politikalarıyla tutarlı olması halinde, küresel resesyonun önüne geçilebileceğini ifade eden Georgieva, buna rağmen gelecek yıl resesyona girecek ülkelerin olabileceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön