25 / 04 / 2024

ECB

ECB

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faizin artırılmasının, yüksek enflasyonun dizginlenmesi için en güçlü silah olduğunu belirterek, piyasalardaki parasal genişlemenin tersine çevrilmesi için görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi,

BM'den sonra IMF'den de Fed'e faiz çağrısı geldi

IMF Başkanı Georgieva, Fed başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının izlediği faiz politikasının dünyanın geri kalanı için kalıcı sorunlar yaratabileceği uyarısında bulunarak itidal çağrısında bulundu.

Faiz artıran merkez bankaları sadist mi? Merkez bankaları neden faiz artırıyor?

Avrupa Merkezi Bankası, Amerikan Merkez Bankası'nın peşi sıra bugün de İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası faiz artırımına gitti. Dünya Gazetesi köşe yazarı Servet Yıldırım dünya merkez banklarının faiz artırımının ardındaki nedeni masaya yatırdı.

Dev kuruluştan Fed ile ilgili kritik tahmin

Kredi derecelendirme kuruluşu Her faiz artışı kararı piyasaları sallayan Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılsonuna kadar faizi artırıp, gelecek yıl ise farklı bir politikaya geçeceği tahmininde bulundu.

Dolar karşısında ne Euro, ne Sterlin, ne Yen, ne Altın tutunabiliyor. İşte nedeni!

Euro, Sterlin ve Yen hatta altın da dolar karşısında önemli ölçüde değer kaybetti. Yüksek getiri peşindeki küresel sermaye Amerika'ya yöneldi. Avrupa'nın, İngiltere'nin ve Japonya'nın durumu pek de iç açıcı değil.

Faiz artırımı furyasında tarihi karar

Avrupa Merkez Bankası ECB tarihi bir faiz artırımı kararı vererek faizi 11 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Sırada Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) vereceği karar var.

Avrupa Merkez Bankası’ndan son dakika kararı! Tarihi faiz artırımı gerçekleşti

Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) yapılan açıklamaya göre; bankanın politika faizini 75 baz puan artırma kararı aldığı ifade edildi. İşte detaylar…

Euro Bölgesi’nde enflasyon yeni bir rekora koşuyor! Avrupa’da enflasyon oranı kaç olacak?

Euro bölgesinde enflasyonun, yüzde 9.1 ile tarihinin en yüksek seviyesini görmesi bekleniyor. Yükselen enflasyon ile mücadele baskısı arttıkça da Avrupa Merkez Bankası’nın büyük bir faiz arttırımı yapması öngörülüyor.

Avrupa Merkez Bankası 11 yıl sonra faiz arttırdı! İşte Euro/dolar kurundaki değişim…

Birçok ekonomist 25 baz puanlık bir artış beklerken, ECB üç temel politika faizini 50 baz puan artırdı. Peki karardan sonra euro/dolar kurunda nasıl bir değişim yaşandı? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Piyasa ne tepki verdi?

Merkez Bankası'nın faiz kararı ile beraber piyasalarda faiz kararına ilişkin beklenti de gerçekleşmiş oldu.

Almanya'da alınan inşaat ruhsat sayısı arttı!

Almanya'da geçen yıl konut için alınan inşaat ruhsatı sayısı 285 bin 100'e çıkarak son 11 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Avrupa Merkez Bankası faizi indirdi!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika faizini yüzde 0,15'ten 0,05'e düşürdü. Karar sonrası avro ve dolar geriledi. Draghi, varlık alımına ekim ayında başlanacağını açıkladı.

ECB'den faiz ve parasal genişleme hamlesi beklenmiyor!

Uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranlarında değişiklik yapmayacağı ve tahvil satın alım programı konusunda adım atmayacağı görüşünde birleşti.ECB'den faiz ve parasal genişleme hamlesi beklenmiyor.

Avrupa Merkez Bankası’ndan “Faizler artmayacak” mesajı geldi!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi Galhau, şoklarla karşılaşmadığı sürece ECB'nin sıkılaşma sürecini tamamladığını ve yakın gelecekte faiz artırımına gerek olmadığını söyledi.

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Euroda yarın dananın kuyruğu kopacak! Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi! 1 eurosu bile olanlar aman dikkat!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yarın önemli bir karar verecek. ECB, ilk kez faizleri sabit tutmak için yeterli neden olup olmadığına karar vermek için yarın toplanacak.

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Euro yatırımcıların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda! Euro ne kadar? ECB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler sebebiyle milyonlarca kişi kuru yakından takip ediyor. Peki, 27 Temmuz 2023 euro ne kadar oldu? Gözler Avrupa Merkez Bankası (ECB) çevrildi.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Banka Kredi Anketi'ne göre, Avro Bölgesi'nde hem firmalar hem de hanehalkının kredi talebi keskin bir biçimde azalış gösterirken, bankaların takipteki kredilere yönelik endişesi de artıyor.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Haziran ayında yapılan bütün tahminleri aşarak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek haftaki toplantıda faiz artıracağı beklentisini güçlü hale getirdi.

ECB Başkanı Lagarde'den kritik faiz açıklaması geldi! Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

ECB Başkanı Christine Lagarde para politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklanın hemen ardından gözler euro/TL kuruna çevrildi. Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

Enflasyon beklentileri 2022’den bu yana en düşük seviyede!

Avro Bölgesi’nde enflasyon beklentileri düşüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, tüketicilerin 2024 için Avro Bölgesi enflasyon beklentileri bu yılın mayıs ayında 2022 yılı mart ayından bu yana en düşük düzeye indi.

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den kritik açıklama geldi!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde Temmuz ayındaki para politikası faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro/TL kurunda son dakika gelişmesi.

ECB Haberi

ECB

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faiz artırımının euro bölgesinde kontrolden çıkan enflasyonla mücadele etmek için en uygun araç olduğunu söyledi.  Washington'daki IIF etkinliğinde Avrupa Merkezi Bankası'nın (ECB) faiz politikasına ilişkin açıklamalar yapan Lagarde, piyasadaki fazla nakdin geri çekilmesine yönelik görüşmeler sürdüğüne dikkat çekti. Lagarde faiz artırımının Euro Bölgesi'nde kontrolden çıkan enflasyonu dizginlemek için en uygun araç olduğunu dile getirdi. ECB Başkanı Lagarde, geleneksel faiz oranı artırımının mevcut koşullarda en etkili, en uygun ve esasında para politikası araçları arasından seçim yapılırken, kullandıkları en iyi seçenek olduğunu ifade etti.

Avrupa resesyonda değil

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, euro bölgesinin görünümüne ilişkin artan endişeler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Euro bölgesinin ekonomisinin hala büyümeye devam ettiğini ve resesyonda olmadığını ifade eden Christine Lagarde, bununla...