25 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan euroyu güçlendirecek açıklama

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan euroyu güçlendirecek açıklama

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faizin artırılmasının, yüksek enflasyonun dizginlenmesi için en güçlü silah olduğunu belirterek, piyasalardaki parasal genişlemenin tersine çevrilmesi için görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi,



Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faiz artırımının euro bölgesinde kontrolden çıkan enflasyonla mücadele etmek için en uygun araç olduğunu söyledi.  Washington'daki IIF etkinliğinde Avrupa Merkezi Bankası'nın (ECB) faiz politikasına ilişkin açıklamalar yapan Lagarde, piyasadaki fazla nakdin geri çekilmesine yönelik görüşmeler sürdüğüne dikkat çekti. Lagarde faiz artırımının Euro Bölgesi'nde kontrolden çıkan enflasyonu dizginlemek için en uygun araç olduğunu dile getirdi. ECB Başkanı Lagarde, geleneksel faiz oranı artırımının mevcut koşullarda en etkili, en uygun ve esasında para politikası araçları arasından seçim yapılırken, kullandıkları en iyi seçenek olduğunu ifade etti.

Avrupa resesyonda değil

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön