25 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası’ndan son dakika kararı! Tarihi faiz artırımı gerçekleşti

Avrupa Merkez Bankası’ndan son dakika kararı! Tarihi faiz artırımı gerçekleşti

Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) yapılan açıklamaya göre; bankanın politika faizini 75 baz puan artırma kararı aldığı ifade edildi. İşte detaylar…



Avrupa Merkez Bankası (ECB), yüksek enflasyona karşı olarak üç temel politika faizinde tarihi bir faiz artışı ile Avro Bölgesinde rekor enflasyon ile mücadele etmekte.

ECB’den gerçekleştirilen açıklamada, bankanın üç temel politika faizini 75 baz puan artırdığı  dile getirildi.

Yapılan açıklamada, refinansman faizinin % 1, 25'e, mevduat faizinin % 0, 75'e ve marjinal fonlama faizinin de % 1, 50’ye yükseltildiği kayıtlara geçti.

Bu şekilde, banka 1999 yılında Avrupa ortak para biriminin kullanılmasından bu güne en yüksek faiz artışına gitmiş oldu.

ECB'nin ekonomide resesyon beklentilerine rağmen, faiz oranlarını 2011 yılından beri en yüksek seviyeye çıkartması dikkatleri çekti.

Ünlü ekonomistlerin bankanın faiz artırımı konusunda beklentileri 50 ya da 75 puanlık artış konusunda değişiklik göstermiş olsa bile para piyasaları çoğunlukla 75 baz puanlık faiz artırımını fiyatlara kaydediyordu.

ECB, almış olduğu yüksek faiz artırımı kararı ile, Avro Bölgesi'nde ağustos ayında % 9,1'e yükselen enflasyonun daha da ayükselmesine tepki vermiş olurken, daha fazla faiz artışına da dikkatleri çekti.

Avrupa Merkez Bankası’ndan son dakika kararı! Tarihi faiz artırımı gerçekleşti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön